Σαφείς αιχμές για πολιτική του δίωξη ενόψει τον επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών στις οποίες συμμετέχει ως υποψήφιος Δήμαρχος Σαμοθράκης, αφήνει ο Γιώργος Χανός. Ο κ. Χανός έρχεται στην Αλεξανδρούπολη για να παραστεί σε δικαστήριο στο οποίο είναι κατηγορούμενος (μαζί του και ο επίσης πρώην Δήμαρχος Σαμοθράκης Γ. Πετρούδας).

Ο πρώην Δήμαρχος μιλώντας στο alexpoli.gr χθες το βράδυ ανέφερε ότι η υπόθεση αυτή είναι ξεκάθαρα πολιτική δίωξη καθώς όλη η υπόθεση βασίζεται σε καταγγελία ενός πολίτη τα στοιχεία του οποίου δεν υπάρχουν!

Συγκεκριμένα η κατηγορία αφορά πρόκληση ζημιάς πάνω από 120.000€ (κακούργημα), στα έργα του βιολογικού καθαρισμού και του αποχετευτικού δικτύου Καμαριώτισσας .

Φυσικά για όσους γνωρίζουν τον Γιώργο Χανό η υπόνοια ότι ο ίδιος μπορεί να επωφελήθηκε από δημόσιο χρήμα φαντάζει τουλάχιστον αστεία καθώς για δεκαετίες ως γιατρός είχε αφήσει όνομα για την παραδειγματική ηθική του ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην Δήμαρχος τονίζει ότι πολλές φορές προσπάθησαν να τον «δικάσουν» αλλά το ποινικό του μητρώο παραμένει πεντακάθαρο. «30 τουλάχιστον χρόνια που υπηρετώ τον χώρο της υγείας κυρίως αλλά και της πολιτικής, τηρώ τον όρκο του Ιπποκράτη και αυτόν του Δημόσιου Λειτουργού» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος εκφράζει την αγανάκτηση του με μια ανακοίνωση που κοινοποίησε χθες το βράδυ.

Συγκεκριμένα αναφέρει

Μεταβαίνω στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου την Παρασκευή 19/4/2019 το πρωί, ενώπιων ανακριτή και εισαγγελέα να απολογηθώ για την βαριά κατηγορία που μου έχει απαγγελθεί της απιστίας προς το Δημόσιο κατά την διάρκεια που ήμουν Δήμαρχος όπου εικάζεται ότι προκάλεσα ζημιά πάνω από 120.000€ (κακούργημα), στα έργα του βιολογικού καθαρισμού και του αποχετευτικού δικτύου Καμαριώτισσας Για παρόμοια αδικήματα κατηγορείται και ο πρώην δήμαρχος Κος Γ. Πετρούδας.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014, όταν κάποιος «πολίτης» με ψεύτικα και ανύπαρκτα προσωπικά στοιχεία, έκανε διάφορες καταγγελίες στο ΣΔΟΕ για όλα όσα έχουν ακουστεί τα τελευταία 20 χρόνια από διάφορους για τα τεκτενόμενα , από τους δύο πρώην Δημάρχους φυσικά, στο Δήμο Σαμοθράκης. Επειδή πολλά από αυτά έχουν υιοθετηθεί, δυστυχώς,  και από ορισμένους που ασχολούνται με τα Δημοτικά, θα είναι μία πιστεύω διαδικασία επώδυνη μεν για εμάς, ενδιαφέρουσα για όσους θέλουν να μάθουν την αλήθεια.

Το ζήτημα δυστυχώς  γίνεται καθαρά πολιτικό, καθώς 40 μέρες πριν από τις αυτοδιοίκητες εκλογές, σαν υποψήφιος Δήμαρχος, βρίσκομαι αντιμέτωπος με την βαριά κατηγορία της πρόκλησης οικονομικής ζημιάς στον Δήμο και στο Δημόσιο. Έχω να πω προς το παρόν ότι έχω πάει πολλές φορές κατηγορούμενος για υποθέσεις του Δήμου από ιδιοτελείς κατηγορίες, το δε μητρώο μου εξακολουθεί να είναι πεντακάθαρο σε αυτή την ηλικία και ας αναλογιστεί ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης τι έχει κερδίσει το κράτος, ο Δήμος αλλά και οι πολίτες στα 30 τουλάχιστον χρόνια που υπηρετώ τον χώρο της υγείας κυρίως αλλά και της πολιτικής, τηρώντας τον όρκο του Ιπποκράτη και αυτόν του Δημόσιου Λειτουργού

Προηγούμενο άρθροΣπύρος Δέδογλου: “Ο κ. Κατσιμίγας έχει: γνώση-εμπειρία-διοικητική επάρκεια. Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ενεργειακή κοινότητα απο ΤΟΕΒ Σουφλίου, Τυχερού, Φερών και Πέπλου”
Επόμενο άρθροΗ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΙΡΗΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)