Στις καθυστερήσεις δέχτηκε γκολ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, χάνοντας με 2-1 από τον Ηρακλή Αμπελοκήπων στο «Φώτης Κοσμάς».

Το τέρμα που δέχτηκαν από την Καβάλα την Τετάρτη στο 90+4 δεν φάνηκε ότι έγινε μάθημα για τους Εβρίτες οι οποίοι γνώρισαν την ήττα από τους Αμπελόκηπους, με τον Παπαδημητρίου να διαμορφώνει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις του αγώνα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν αυτή που είχε και την πρώτη φάση στο παιχνίδι όταν ο Σάρρος σούταρε άουτ μετά από σέντρα του Λιόνη στο 5′. Τέσσερα λεπτά μετά ο Τσεκερίδης θα φύγει μόνος του προς την εστία αλλά ο Συριτούδης θα βγει εκτός περιοχής έγκαιρα και έτσι ο πρώτος θα στείλει τη μπάλα εκτός εστίας. Στο 15′ θα χαθεί μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό με τον Ερκάν να βγαίνει τετ α τετ με τον τερματοφύλακα και να μην μπορεί να βρει δίχτυα. Έξι λεπτά αργότερα την ίδια τύχη θα έχει και ένα ωραίο σουτ του Γωνιάδη έξω από την περιοχή. Στο 45′ θα ο Γωνιάδης θα πλαγιοκοπήσει από τα αριστερά, θα σεντράρει, αλλά η κεφαλιά του Θάνου θα φύγει λίγο έξω.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης, με τον Συριτούδη που αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα απ’ το πρώτο ημίχρονο να παραχωρεί τη θέση του στον Χαραλαμπίδη. Αξίζει να σημειωθεί πως στην προθέρμανση πριν την έναρξη του αγώνα τραυματίστηκε ο Μπαρμπαγιάννης, με αποτέλεσμα τη θέση του στη βασική ενδεκάδα να παίρνει ο Δούπας. Η απουσία του αρχηγού του Εθνικού ήρθε να προστεθεί σε αυτές των Τορομανίδη, Τσορμπατζίδη και Πελτέκη. Στο 50′ καταγράφεται η μεγαλύτερη ευκαιρία του Εθνικού στο παιχνίδι, όταν μετά από πολύ ωραία προσπάθεια του Ερκάν που γύρισε από τα δεξιά τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Κριεζής σούταρε αλλά ο Παπαθανασίου απέκρουσε. Πέντε λεπτά μετά μια κεφαλιά του Σαμπασβίλι δεν είχε τύχει και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 66′ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Φωτιάδη μετά από σέντρα του Λιόνη από τα αριστερά. Τρία λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ των Αμπελοκήπων θα μπλοκάρει εύκολα το σουτ του Δούπα που σήμερα ήταν ο αρχηγός του Εθνικού. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση καθώς στο 74′ ο Θεοδωράκης με πέναλτι που κέρδισε ο Γωνιάδης από τον Παπαδημητρίου θα φέρει το ματς στα ίσια. Στο 83′ ο Χαραλαμπίδης μπλόκαρε το σουτ του Σαμπασβίλι, ενώ ένα λεπτό μετά μια κεφαλιά του Δούπα θα φύγει άουτ. Το γκολ της νίκης για τον Ηρακλή Αμπελοκήπων θα έρθει στις καθυστερήσεις όταν μετά από μία αντεπίθεση ο Παπαδημητρίου θα νικήσει τον Χαραλαμπίδη γράφοντας το τελικό 1-2.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Κώστας Βουρδόγλου): Συριτούδης (46′ Χαραλαμπίδης), Θάνος, Τσαμουρλίδης, Παρασκευάς, Δούπας, Χελιδόνης, Γωνιάδης, Θεοδωράκης, Ερκάν, Κριεζής (81′ Σιμιτσάκης), Μαμούτ (59′ Τσέκος).

Ηρακλής Αμπελοκήπων (Νίκος Παπανώτας): Παπαθανασίου, Βόσδου, Παπαϊωάννου, Μπάρμπας, Παναγιωτίδης, Παπαδημητρίου, Σκέμπης (54′ Φωτιάδης), Σάρρος (78′ Κρανιόπουλος), Τσεκερίδης (69′ Ιωαννίδης) Σαμπασβίλι, Λιόνης.

Ακούστε τι είπαν στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τον αγώνα οι προπονητές των δύο ομάδων:

Νίκος Παπανώτας – Προπονητής Ηρακλή Αμπελοκήπων

N. ΠΑΠΑΝΩΤΑΣ 29-11-2015 by Maximum936fm on Mixcloud

 

Κώστας Βουρδόγλου – Προπονητής Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Κ. ΒΟΥΡΔΟΓΛΟΥ 29-11-2015 by Maximum936fm on Mixcloud

 

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα:

 

Ρεπορτάζ – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Προηγούμενο άρθροΕντός έδρας ήττες για Εθνικό και Σουφλί, τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του 1ου ομίλου
Επόμενο άρθροΚ. Βουρδόγλου: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι»