ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΚΑ ( ΙΚΑ)  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Η Γραμματεία Βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων και φορέων της περιοχής μας καθώς βλέπουν την επιμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να συνεχίσει την πολιτική των  καταργήσεων και συγχωνεύσεων διαφόρων υπηρεσιών. Η πρόσφατη απόφαση να καταργήσει το υποκατάστημα ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) της Ορεστιάδας  δείχνει ότι η σημερινή κυβέρνηση ήρθε για να βγάλει πέρα την βρώμικη δουλειά,  που  οι προηγούμενες κυβερνήσεις δίσταζαν να υλοποιήσουν.

Στα πλαίσια της γενικότερης αντιλαϊκής επίθεσης που πλήττει  τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα,  το κλείσιμο του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) Ορεστιάδας   είναι  ένα ακόμα χτύπημα για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας. Η εξέλιξη αυτή θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους της περιοχής μας αφού θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις ( 70, 80 χιλιόμετρα και παραπάνω), πολλές φορές με αντίξοες καιρικές συνθήκες και επικίνδυνο οδικό δίκτυο για να εξυπηρετηθούν. Επιπλέον θα επιβαρυνθεί ακόμα παραπέρα το ήδη λεηλατημένο εισόδημά τους που προκαλεί η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική  και της σημερινής  συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση η Γραμματεία Βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ  καλεί όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα, να καταδικάσουν τις μνημονιακές πολιτικές των συγχωνεύσεων, να γυρίσουν την πλάτη τους στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες  και με αγώνες να διεκδικήσουν την παραμονή του υποκαταστήματος  ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) στην Ορεστιάδα

Υ.Γ     Την Τρίτη 20 Φλεβάρη 2018 και ώρα 11  το πρωί αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα περιοδέψει στο Υποκατάστημα του ΙΚΑ Ορεστιάδας , θα αναρτήσει «πανό» διαμαρτυρίας, και θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους.  

Προηγούμενο άρθροΈφυγε” ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δωρικού
Επόμενο άρθροΗ Αλεξανδρούπολη στον χάρτη των ευφυών ενεργειακών πόλεων της Ευρώπης!