Ο Στρατηγός (εα) Γ. Καμπάς Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ στο OPEN ΤV στην εκπομπή ” Τώρα Μαζί” αναφέρθηκε και κατήγγειλε :

•Με ηλεκτρονικά μέσα πρεπει να είναι η φύλαξη στον Εβρο

•Περίεργο έως και αρρωστημένο χαρακτήρισε τις ξεναγήσεις τουριστών στον φράχτη του Έβρου.

“Η περιοχή θα έπρεπε να καλυφθεί ηλεκτρονικά ,κάτι που ξεκίνησε το 2017-2018” επισήμανε ο κ. Καμπας, ενώ πρόσθεσε πως θα έπρεπε να υπάρχουν δυνάμεις μαζί με την FRONTEX γιατί όπως εξήγησε η φύλαξη των συνόρων είναι και θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλοι μαζί πρέπει να δημιουργουν την αποτροπή. Σχετικά με το φράχτη τονισε πως ειδικα στα σύνορα όπου υπάρχει ποτάμι είναι εντελώς αναποτελεσματικός.

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία και τις εμφανίσεις Ερντογάν είπε πως χρησιμοποιεί “εθνικιστικά τρικ” για να προσελκύσει εθνικιστικά και θρησκευτικά κοινά. “Επειδή βλέπει ότι χάνει και πολιτικά και βιολογικά μπορεί να σηκώσει θέματα και με την Ελλάδα” ,είπε και πρόσθεσε πως “εμείς εδώ έχουμε ακόμα τα επικοινωνιακα πυροτεχνήματα της διπλωματίας των σεισμών “.

“Οι Τούρκοι έχουν πάντα σταθερή Εθνική και αμυντική πολιτική σε αυτά τα θέματα και θα πρέπει επιτέλους η Ελλάδα να αποκτήσει κόκκινες γραμμές”,υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα τα όσα έγιναν το καλοκαίρι του 2020 με το oruc reis στο Αιγαίο.

Αναφέρθηκε στην γενοκτονία των ποντίων αποδίδοντας τιμή στον ποντιακό Ελληνισμό

Τέλος ο κ. Καμπας επισήμανε πως το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουμε πως τα σύνορά μας είναι κοινά με της ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτιμά ότι απαιτείται κοινή πολιτική για τη φύλαξη τους αλλά και πιο ολιστική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

ΠΗΓΗ www.militaire.gr

Προηγούμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή, ο Χριστόδουλος Χαμπουρης
Επόμενο άρθροΠανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Αγίου Χριστοφόρου Αετοχωρίου