Τη σημασία της νέας τροποποιημένης ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, τόνισε ο υπουργός των Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Κατά την τοποθέτησή του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο κ. Δένδιας τόνισε πως η επιλογή της πενταετίας ως διάρκεια της παρούσας συμφωνίας- αντί του ενός έτους- ήταν επιλογή της ελληνική κυβέρνησης επειδή «ήταν το εθνικό συμφέρον».

«Να σας πω ότι υπήρχε σκέψη στην κυβέρνηση ακόμα και για δεκαετία, εμείς θέλουμε την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη χώρα δεν κρυφτήκαμε πίσω από το δάχτυλό μας ότι είμαστε αυτοί που διώχνουμε τις βάσεις», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε: «θέλουμε την αμερικάνικη στρατιωτική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και θέλουμε και την παρουσία στο στρατόπεδο Γιαννούλη. Ναι τη θέλουμε και να σας πω πόσο φαίνεται ότι είχαμε δίκιο, ποιο ήταν το πρώτο πράγμα για το οποίο διαμαρτυρήθηκε ο Πρόεδρος Ερντογάν στον κύριο Μπάιντεν; Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που τον ενόχλησε και το έβαλε και στη δημοσιότητα; Είναι ακριβώς αυτό».

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ο υπουργός τόνισε πως η απραξία δεν συνιστά πατριωτισμό και ο στρουθοκαμηλισμός δεν συνιστά πατριωτισμό. «Η Ελλάδα οφείλει να ανοίξει και αυτή η συμφωνία. Είναι ένα εργαλείο να αισθανθούμε ασφαλείς εσωτερικά για να μπορέσουμε όντας ασφαλέστεροι να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας. Πρέπει να μεγαλώσουμε την αντίληψή μας για τα πράγματα και όχι να επανέλθουμε σε σύνδρομα φοβικά που τελικά μέσα από τον περιορισμό αντί να μας ενδυναμώνουν μας αποδυναμώνουν και μας περιορίζουν», είπε.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΒίτσας: Η Αλεξανδρούπολη γίνεται στόχος της Ρωσίας – Παναγιωτόπουλος: Αυτά λέει η Ελληνική Λύση
Επόμενο άρθροΠρόδρομος Εμφιετζόγλου: Αποφασιστική Αντιμετώπιση των Τουρκικών Υπερπτήσεων Πάνω από τα Νησιά μας