Όλη η αλήθεια για το 12ο Νηπιαγωγείο!
Οι «πρόθυμοι για καβγά» ανά πάσα στιγμή, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον Δήμο

Πριν καν ακούσουν την επίσημη θέση της Δημοτικής Αρχής και πριν εξεταστούν όλα τα δεδομένα και οι προοπτικές για την επίλυση ενός προβλήματος, «οι πρόθυμοι για καβγά» ανά πάσα στιγμή, ξεσήκωσαν όσους περισσότερους μπορούσαν, προκειμένου να ασκήσουν την κακόβουλη κριτική τους στις ενέργειες του Δήμου. Με εντυπωσιακή αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες του Αυγούστου, άρχισαν να ξιφουλκούν χωρίς καν να βλέπουν απέναντι, τον αντίπαλό τους!

Δεν βλέπουν επίσης το πραγματικό πρόβλημα που είναι ο κίνδυνος να βρεθούν χωρίς σχολική στέγη 25 παιδιά του Δήμου μας. Αντί να καταθέσουν τις τεκμηριωμένες θέσεις τους, εφόσον τις έχουν και εφόσον θέλουν να αποδειχθούν χρήσιμοι στους Δημότες, αναλώνονται σε αμπελοφιλοσοφίες και θεωρίες, χωρίς ΚΑΜΙΑ πρόταση. Η προθυμία τους περιορίζεται στο να καταδείξουν τι ΔΕΝ θέλουν, αδυνατώντας να περιγράψουν, ΤΙ μπορούν.

  • Το 12ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης, στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο ακίνητο, ο ιδιοκτήτης του οποίου επιθυμεί να το αξιοποιήσει διαφορετικά και ζήτησε ήδη να του αποδώσουμε το κτίριο. Οι διαδικασίες που ήδη ακολουθεί ο Δήμος, θα προσφέρουν μια παράταση χρόνου, ωστόσο η απαίτηση του ιδιοκτήτη είναι δεδομένη.
  • Δύο προκηρύξεις που έγιναν για την ανεύρεση κατάλληλου ακινήτου προς ενοικίαση στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Κ. Παλαιολόγου, Ι. Δραγούμη, Δ. Βιζβύζη, Ι. Καβύρη, Ανδριανουπόλεως, Μοσχονησίων, Θερμοπυλών και Βουλγαροκτόνου, προέκυψαν άγονες ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, αφού δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κανέναν.
  • Η πρόταση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, ήταν η αξιοποίηση του κληροδοτήματος του «Σπιτιού της Αντουανέτας» στην οδό Τσιμισκή, που παραχωρήθηκε στον Δήμο Αλεξανδρούπολης για να χρησιμοποιηθεί ως διδακτήριο.
  • Επειδή η Δημοτική Αρχή της Αλεξανδρούπολης δεν καταλήγει σε αποφάσεις πριν εξεταστούν ΟΛΑ τα δεδομένα, συστάθηκε όπως προβλέπεται, μια επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων προκειμένου να αξιολογήσει και να εκτιμήσει τα δεδομένα του συγκεκριμένου ακινήτου.
  • Αρκούσε λοιπόν η επίσκεψη της επιτροπής στο «Σπίτι της Αντουανέτας» το πρωί της Πέμπτης, όπου η Πρόεδρος του «Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας» που αποτελεί έναν από τους φορείς που έχουν σήμερα δυνατότητα χρήσης του ακινήτου, διευκόλυνε την επιτροπή για να εκτελέσει το έργο της. Να σημειωθεί ότι ακόμη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ απόφαση της επιτροπής περί της καταλληλότητας του ακινήτου για την στέγαση του 12ου Νηπιαγωγείου. Πιθανόν οι τεχνικές επεμβάσεις που θα απαιτηθούν, να μην καθιστούν συμφέρουσα την στέγαση του Νηπιαγωγείου στο συγκεκριμένο ακίνητο.

Ωστόσο, «οι πρόθυμοι για καβγά», δεν έχασαν ούτε λεπτό χρόνου για να διασπείρουν εντάσεις και κατηγορίες. Επιχειρούν μάλιστα να εμφανιστούν ως αυτόκλητοι θεματοφύλακες της ιστορίας της πόλης, λες και υπάρχει μεταξύ μας, έστω και ένας που να αμφισβητεί την ιστορικότητα του κτιρίου, την αρχιτεκτονική του αξία ή την ανεκτίμητη προσφορά στην πόλη των αδελφών Αντουανέτας και Πιπίνου Δεμντζάν.

Η Δημοτική Αρχή, είναι υποχρεωμένη να βρει λύση στο πρόβλημα και θα βρει! Αν κάποιοι ανησυχούν απλώς και μόνον για την … «αναστάτωση» που ίσως προκληθεί, θα τους υπενθυμίσουμε το πρόβλημα. 25 παιδιά του Δήμου μας, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σχολική στέγη! Ας επικεντρώσουμε στο πρόβλημα και στις τεκμηριωμένες λύσεις που αναζητούμε με υπευθυνότητα και νηφαλιότητα. Όποιος τις έχει και θέλει να φανεί χρήσιμος στα παιδιά, μπορεί στο μεταξύ να τις καταθέσει. Θα τις ακούσουμε όλες ευχαρίστως.

Για τους λαϊκισμούς, για την μη παραγωγική ένταση και την αντιπολίτευση, απλώς για την αντιπολίτευση με κάθε αφορμή, αδιαφορούμε σταθερά, εδώ και τρία χρόνια

Προηγούμενο άρθρο«Πόλεμος» ΗΠΑ-Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη! Τι γράφουν οι New York Times για Σαββίδη-Κοπελούζο και Πάϊατ
Επόμενο άρθροΕπιστολή διαμαρτυρίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης