Πρόσφατα γίναμε θεατές της μεγάλης  θεομηνίας που έπληξε την βόρεια Ελλάδα  και το Δήμο μας.

Οι καταστροφές των καλλιεργειών που υπέστη ο αγροτικός πληθυσμός του Δήμου αλλά και πολλοί επαγγελματίες στην περιοχή Μάκρης, Δικέλλων και Μεσημβρίας είναι ανυπολόγιστες και ανεπανόρθωτες.

Όλοι οι φορείς οφείλουμε να συνεργαστούμε και να σταθούμε δίπλα στους συνδημότες μας που “χτυπήθηκαν” απο τα απρόσμενα καιρικά φαινόμενα.

Ο Δήμος πρέπει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες του ασκώντας πίεση  προς κάθε αρμόδια αρχή (Περιφέρεια, υπουργείο Εσωτερικών κ.α.) για την εξασφάλιση  και την άμεση καταβολή αποζημιώσεων, και ο κρατικός μηχανισμός να ενεργοποιηθεί άμεσα   για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.

Προτείνουμε στην δημοτική αρχή να λάβει κάποια μέτρα προσωρινής έστω ανακούφισης των πληγέντων συμπολιτών μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  1. Απαλλαγή από τα τέλη ύδρευσης από την ΔΕΥΑΑ και τα αντίστοιχα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για το υπόλοιπο του 2019
  2. Αίτηση στο Υπουργείο Οικονομικών, στην ΑΑΔΕ για παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  για  παράταση  της καταβολής των εισφορών στον ΕΦΚΑ από τους αγρότες και τους επαγγελματίες που επλήγησαν πιστοποιημένα από την θεομηνία.

 

Γιάννης Ζαμπούκης

Επικεφαλής παράταξης

ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ

Προηγούμενο άρθροΟι θέσεις του Βουλευτή Έβρου Ν.Δ  Χρήστου Δερμεντζόπουλου επί  των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης
Επόμενο άρθροΔήμος για Όλους πρώτα εσύ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.