Στις 27/10/2021, υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Ορεστιάδας κ. Μαυρίδη Βασιλείου και της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για την «Προμήθεια και εγκατάσταση καλλωπιστικής κατασκευής σε επιλεγμένους κάδους απορριμμάτων σε τοπικές κοινότητες Δήμου Ορεστιάδας» προϋπολογισμού 117.800 ευρώ.

Η σύμβαση αφορά την προμήθεια τριάντα οχτώ (38) διπλών καλλωπιστικών κατασκευών σε επιλεγμένους κάδους απορριμμάτων με ενσωματωμένη ζαρντινιέρα, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ορεστιάδας.

Η κάθε συστάδα κάδων θα αποτελείται από μία καλλωπιστική κατασκευή δύο θέσεων, με φέροντα οργανισμό από σκυρόδεμα, η οποία λειτουργεί ως περίβλημα για τροχήλατους πλαστικούς κάδους στερεών αποβλήτων χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, στο άνω μέρος της οποίας υπάρχει ενσωματωμένη ζαρντινιέρα, στην οποία θα τοποθετηθούν: χώμα, άνθη και φυτά και ελεγχόμενης πρόσβασης με κλειδαριά.

Η ειδική καλλωπιστική κατασκευή-περίβλημα για κάδους στερεών αποβλήτων επιτρέπει την αισθητική αναβάθμιση των οικισμών και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πλεονέκτημα της εν λόγω κατασκευής αποτελεί η προστασία των κάδων από καταστροφή και σύληση, η εύκολη πρόσβαση για την αποκομιδή των υλικών, η αποφυγή υπερχείλισης των αποβλήτων, η ελεγχόμενη πρόσβαση και η αποφυγή εισόδου αδέσποτων ζώων στο περιεχόμενο των κάδων.

Προηγούμενο άρθροΗ απάντηση της ΔΕΥΑΑ στα δημοσιεύματα για το λόγο αναχώρησης του αμερικανικού πλοίου «USNS Yuma»
Επόμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Δόθηκε λύση στους δικαιούχους οικοπεδούχους στην περιοχή «Μαϊστριανών»