ήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους πολίτες του Εβρου και τους κατοίκους των ακριτικών νησιών, ενέκρινε, κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ψήφισμα δεν ενέκρινε η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη γραμμή του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα περί κλειστών συνόρων.

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων Ανδριάνα Ζαρακέλη, κατά την εισήγησή της, τόνισε πως ο Δήμος Πειραιά υπήρξε πρωτοπόρος και αρωγός από την πρώτη στιγμή στην αντιμετώπιση του προσφυγικού στο λιμάνι του Πειραιά, φροντίζοντας για τη σίτιση, αλλά και την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών των προσφύγων, ιδιαίτερα το 2015.

Στη συνέχεια τόνισε πως εδώ και αρκετά χρόνια, είναι από τους πρωτοπόρους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ένταξης προσφύγων και οικονομικών μεταναστών μέσω του ΣΕΜΠ, αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, με στόχο τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, με ευαισθησία και ανθρωπιά στους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν και εργάζονται στον Πειραιά.

«Σήμερα, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι απέναντι στα γεγονότα που διαδραματίζονται στα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορά μας, απέναντι στους πολίτες της Θράκης και τους κατοίκους των ακριτικών νησιών. Σήμερα, οφείλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας», επεσήμανε η κ. Ζαρακέλη.

Το ψήφισμα είναι το εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του Πειραϊκού Λαού, στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που περιφρουρούν τα σύνορα της χώρας μας και αποτρέπουν την είσοδο στους χιλιάδες που εκβιαστικά στέλνει το καθεστώς Ερντογάν προκειμένου, να περάσουν παρανόμως στην Ευρώπη, καθώς και στους πολίτες του Έβρου και τους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας.

Παράλληλα, συντάσσεται με τον αγώνα της Ελληνικής Κυβέρνησης και των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την εθνική γραμμή, να θωρακίσει και να προστατεύσει τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο τη διαφύλαξη της έννομης τάξης, την ασφάλεια των πολιτών και τη σταθερότητα της χώρας, καθώς ένα μεγάλο -παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρόβλημα- με ανθρωπιστική διάσταση τείνει να εξελιχθεί σε μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας και εθνικής κυριαρχίας. Η Ελλάδα είναι  αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της και δεν πρόκειται να εκβιαστεί από κανέναν, ο οποίος θέλει να χρησιμοποιεί κατατρεγμένους ανθρώπους για να εξυπηρετήσει τους δικούς του σκοπούς.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, που επιχειρούν στην μεθοριακή γραμμή του Έβρου, στη Νησιώτικη ακτογραμμή, στα θαλάσσια σύνορά μας αποτρέποντας κάθε απόπειρα παραβίασης.

Καταγγέλλουμε, την άμεση και δημόσια εμπλοκή υπηρεσιών και μονάδων του Τουρκικού κράτους που πρωτοστατούν στις προσπάθειες παραβίασης των ελληνικών συνόρων, την εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών, μέσω της βίαιης εξώθησης τους στα Ελληνοτουρκικά σύνορα και στους τελωνειακούς σταθμούς του Έβρου αναγκάζοντάς τους να ζουν σε άθλιες συνθήκες,  αλλά και την συνεχή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο βωμό των οικονομικών, πολιτικών συμφερόντων και γεωπολιτικών επιδιώξεων της γείτονος».

πηγη: www.in.gr

Προηγούμενο άρθροΈβρος: Πάνε στην Βουλγαρία για καφέ και φαγητό, λόγω των απαγορεύσεων για τον κορωνοϊό
Επόμενο άρθροΣε ισχύ από σήμερα τα μέτρα αποφυγής συνωστισμού στα σούπερ μάρκετ