Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην ύδρευση της Χώρας Σαμοθράκης, ο Δήμος με ανακοίνωσή του απαντά τα εξής:

  1. Εδώ και χρόνια η Χώρα υδροδοτείται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, λόγω εκτεταμένης ζημιάς στην υδρομάστευση στη θέση “Σωτήρος”.
  2. Η νεροποντή των τελευταίων ημερών δημιούργησε πρόβλημα στην ποιότητα του νερού και ο Δήμος έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αποκατασταθεί.
  3. Καθαρίστηκε το φρεάτιο,οι δεξαμενές και το δίκτυο, έγινε προστασία του σημείου της υδρομάστευσης και θα αποσταλούν δείγματα για έλεγχο.
  4. Σε καμία περίπτωση το πόσιμο νερό δεν ήρθε σε επαφή με φύλλα, περιττώματα ζώων κ.τ.λ. Τέτοιου είδους αναφορές είναι συκοφαντικές και επικίνδυνες, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και γίνονται μόνο για λόγους εντυπωσιασμού.
  5. Από την πλευρά του Δήμου έχει δρομολογηθεί έργο στην περιοχή, το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Αντίθετα, δόθηκε προτεραιότητα σε άλλα έργα, τα οποία δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.

Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία.

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Δερμεντζόπουλος: “Επιβάλλεται ένα ειδικό πρόγραμμα για τον νομό Έβρου”
Επόμενο άρθροΔωρεά ιατρικού εξοπλισμού της Π.Ε.Δ. Α.Μ-Θ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης