Δήμος Σουφλίου: Ανασκόπηση Πεπραγμένων 2022

Έχοντας θέσει ήδη τους νέους στόχους για το 2023, ο Δήμαρχος Σουφλίου, κ. Παναγιώτης Καλακίκος προβαίνει σε μία σύντομη ανασκόπηση των πεπραγμένων του προηγούμενου έτους, κρίνοντας ότι είναι σημαντικό οι πολίτες του Δήμου Σουφλίου να γνωρίζουν το έργο που επιτελεί η Δημοτική Αρχή, ώστε να μπορούν να σχηματίζουν την ακριβή εικόνα της πορείας του.

Η ανασκόπηση αυτή επικεντρώνεται κατά βάση σε πέντε τομείς: Τον τομέα των τεχνικών έργων, του Πολιτισμού, του Τουρισμού, των Επισκέψεων-Συναντήσεων, της Καθημερινότητας, αλλά και σε κάποιες σημαντικές επιτεύξεις, όπως η έναρξη της λειτουργίας των τριών νέων τμημάτων ΙΕΚ πρωτογενούς τομέα.

Ειδικότερα, ως βασικά σημεία αυτής της ανασκόπησης σημειώνονται τα ακόλουθα:

-Το 2022 εγκρίθηκαν για τον Δήμο Σουφλίου έργα προϋπολογισμού 31.353.195,26 ευρώ, ενώ προχώρησε η διαδικασία για αρκετά ακόμη έργα, προϋπολογισμού 11.090.490,43 ευρώ, μεταξύ των οποίων, η ολοκλήρωση του έργου οδοποιίας ΜΙΚΡΟ ΔΕΡΕΙΟ-ΡΟΥΣΣΑ-ΓΟΝΙΚΟ, συνολικού μήκους 21 χιλιομέτρων, και η δημιουργία του πρώτου πανελλαδικά μελισσοκομικού πάρκου.

-Ακόμη, στον Τομέα του Πολιτισμού, καθιερώθηκε ο κύκλος δράσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ», το θεματικό Χριστουγεννιάτικο Πάρκο «ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» δέχθηκε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από σαράντα άλλες εκδηλώσεις.

-Στον Τομέα του Τουρισμού κεφαλαιοποιήθηκε η διάκριση ως Best Tourism Village με σημαντικές εξελίξεις προοπτικής στη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Σουφλίου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και με αρκετές άλλες δράσεις.

-Επίσης, το 2022 ο Δήμος Σουφλίου κατέστη κόμβος επισκέψεων εξεχόντων προσώπων, όπως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη.

-Και δεν μπορούν παρά να μην σημειωθούν και οι προσπάθειες βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

Τέλος, η αναδρομή ολοκληρώνεται με τις ευχαριστίες του Δημάρχου, ο οποίος δεσμεύεται το έτος 2023 να είναι εξίσου δημιουργικό, με σκοπό την επίτευξη ακόμη μεγαλύτερης προόδου για τον Δήμο Σουφλίου.

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ: Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Επόμενο άρθροΑφωνία του Πρωθυπουργού για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ορεστιάδας (γράφει ο Στέλιος Παναγούτσος)