Έτσι χαρακτήρισε ο υπ. Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος την επίμαχη διάταξη που ψηφίστηκε στο πολυνομοσχέδιο επικύρωσης του τρίτου Μνημονίου

Το χαρακτηρισμό «στεγαστικό επίδομα» χρησιμοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευκόπουλος για την διάταξη-πρόκληση που περιλαμβάνεται στο άρθρο 25 του νόμου 4336/2015, του πολυνομοσχεδίου, δηλαδή, με το οποίο επικυρώθηκε το τρίτο Μνημόνιο, και σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η χορήγηση δαπανών διαμονής και στα μέλη της κυβέρνησης και τους υφυπουργούς που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα.

«Eίναι μια ρύθμιση απρόσωπη και πάγια για επαρχιώτες υπουργούς στους οποίες χορηγείται ένα στεγαστικό επίδομα λόγω μη βουλευτικής ιδιότητας. Δινόταν και παλιά, το έδινε η Βουλή, αλλά τώρα προβλέπεται να δίνεται με άλλη διαδικασία» υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Το άρθρο, μάλιστα, προβλέπει και αναδρομική ισχύ της διάταξης από την 1 Φεβρουαρίου 2015.

diataxi-polinomsxedio

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία η διάταξη αφορά ουσιαστικά δύο μέλη της κυβέρνησης: τον υφυπουργό Εξωτερικών σήμερα και αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, τότε, Δημήτρη Μάρδα και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Οι δύο υπουργοί βάσει νόμου δεν δικαιούνταν κρατική κάλυψη των εξόδων τους για τη διαμονή τους στην πρωτεύουσα ενώ και οι δύο δήλωναν τον Αύγουστο του 2015 ως μόνιμο τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη.

Με τη διάταξη αυτή, όμως, πλέον δικαιούνται τα 1.000-1.200 ευρώ, όσο, δηλαδή, το ύψος του επιδόματος που δικαιούνται οι βουλευτές της περιφέρειας που δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αττική.

www.protothema.gr

Προηγούμενο άρθροΤι προβλέπει ο αντιρατσιστικός νόμος για τον αρνητή της γενοκτονίας των Ποντίων , Νίκο Φίλη
Επόμενο άρθροΥπέρ του φράχτη, της ασφάλειας και των συνόρων μας