Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη βρίσκεται ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, με την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ελένη Τουλουπάκη, να ασκεί ποινική δίωξη γιαφοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα

Η υπόθεση έλαβε χώρα 16 χρόνια πριν, ενώ η μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας ΔΟΥ παρουσιάζει τον κ. Μητρόπουλο να απέφυγε την έκδοση απόδειξης για δικηγορική αμοιβή. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η φοροδιαφυγή αφορά ποσό 427.000 ευρώ. Με τις προσαυξήσεις το ποσό που φέρεται να οφείλει ο κ. Μητρόπουλος φθάνει τις 940.000 ευρώ.

Η υπόθεση απασχόλησε την δικαιοσύνη όταν δύο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή πως δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε επί συγκεκριμένων ενεργειών. Για το θέμα διενεργήθηκε έλεγχος που φαίνεται να κατέληξε πως το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί. Ο ίδιος ο κ. Μητρόπουλος πάντως έχει αμφισβητήσει την ορθότητα των καταγγελιών με στοιχεία που κατέθεσε στον ΣΔΟΕ, στα Διοικητικά Δικαστήρια αλλά και στη ΔΟΥ.

Η υπόθεση είχε δημοσιευθεί τον περασμένο Σεπτέμβρη,πράγμα που είχε οδηγήσει τον κο Μητρόπουλο εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως είχε αρνηθεί κάθε κατηγορία κάνοντας λόγο για πολιτική τυο εξόντωση.

Η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί για κύρια έρευνα σε Τακτικό Ανακριτή.

Προηγούμενο άρθροΟ Σταθάκης ξέχασε να δηλώσει 38 ακίνητα & 800.000 ευρώ!!!!!
Επόμενο άρθροΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ