ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ…

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο

Μας κουνούν συνέχεια το δάχτυλο. Κοντεύει σχεδόν ένας χρόνος. Οι περιβόητοι «κορονοσερίφηδες» με τον “Βυζαντινοψάλτη” που θεωρούν ότι έχουν την μαγική λύση να μας σώσουν. Μας υποχρέωσαν σε παρατεταμένη καραντίνα από τον Μάρτιο, γονατίζοντας δραματικά την οικονομία της χώρας, αλλά και φέρνοντας σε καταθλιπτική απόγνωση τους πολίτες.

Θριαμβολόγησαν ,ότι πέτυχαν ιστορικό ρεκόρ ελαχίστων κρουσμάτων και θανάτων σε σύγκριση με την παραπαίουσα «πολιτισμένη Ευρώπη» αλλά και τον υπόλοιπο Δυτικό κόσμο, χτυπημένο από την μάστιγα ενός νέου αόρατου εχθρού, του κορονοιού.

Φτάνοντας το καλοκαίρι, προς χάριν του τουρισμού και της σκοπούμενης αναθέρμανσης της οικονομίας άνοιξαν τα σύνορα, φέρανε κόσμο χωρίς πραγματικούς ελέγχους, οδηγώντας τα πράγματα σιγά σιγά σε πολλαπλασιασμό κρουσμάτων με αύξουσα γεωμετρική πρόοδο… Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις «των Σωτήρων του Έθνους» τέθηκαν πάλι σε πρώτη γραμμή με σημεία παράκρουσης ,την υποχρεωτικότητα της μάσκας ακόμη και σε μικρά παιδιά, “βγάζοντας τους γονείς στα κάγκελα” αφού από επίσημα χείλη, η μάσκα αντενδείκνυται για τις παιδικές ψυχές που αναπτύσσονται….

Ομηρικοί καυγάδες και αντεγκλήσεις με το δάχτυλο στο χέρι από τους νέους πραίτορες της «φασίζουσας» κυβέρνησης ,Χαρδαλιά – Σήψα – Παγώνη, συνεπικουρούμενους όμως και από τους Κικίλια και Τσιόδρα. Όλη αυτή η ομάδα των “ιερών τεράτων” για την σωτηρία μας ξεκίνησε με τον ερχομό του φθινοπώρου, έναν άνευ προηγουμένου διωγμό σε μικροεπιχειρήσεις, κέντρα εστίασης και στους πολίτες γενικότερα επιβάλλοντας απαγορευτικά μέτρα λειτουργίας καταστημάτων, τοπικά lock down αλλά και με την διαφαινόμενη απειλή πως αν δεν κάτσουμε φρόνιμα, μας περιμένει μια νέα καραντίνα απρόβλεπτων χρονικών διαστάσεων.

Περιττό βέβαια να αναφερθεί, γιατί το ζούμε στην καθημερινότητά μας το τι τραβάει ο δύσμοιρος κοσμάκης έξω από Τράπεζες και Υπηρεσίες, ξεροσταλιάζοντας με τις ώρες, για να μπορέσει να μπει σε αυτές και να κάνει, αν κάνει, την δουλειά του.

Από την άλλη, χωρίς να το καταλάβουμε μας επιβάλλουν νέο τρόπο επικοινωνίας και εργασίας με τις τηλεδιασκέψεις, τηλεπαρουσιάσεις και τηλεπαραδόσεις. Και όλα αυτά ως ένα πρελούδιο μιας επερχόμενης «παγκόσμιας Δικτατορίας» ,που θα ελέγχει τον άνθρωπο, που θα του στερεί τα αναφαίρετα ατομικά του δικαιώματα και που θα τον συνθλίβει υπό την απειλή μιας συνεχώς εξελισσόμενης πανδημίας…

Στο μέτρο αυτό όλοι οι πιο πάνω «πραίτορες» σωτήρες μας, μας κουνούν επιδεικτικά το δάχτυλο απειλώντας μας συνάμα πως θα οδηγηθούμε ακόμα και κατηγορούμενοι με την νεόκοπη διάταξη του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα (ΠΚ), που επισύρει ποινικές κυρώσεις από φυλάκιση έως κάθειρξη σε όποιον παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Και βέβαια κανείς δεν έχει δώσει μέχρι τώρα πειστική απάντηση, πώς είναι δυνατόν ο«σοφός»νομοθέτης να έχει και μαντικές ικανότητες και να προβλέπει την επερχόμενη πανδημία του κορονοιού και λίγο πριν την διάδοσή της να ποινικοποιεί την αντιμετώπισή της! Γιατί ο κάθε υποψιασμένος μπορεί κάλλιστα να σκεφτεί ότι ο κορονοιός για τον οποίο μας κουνάνε το δάχτυλο οι σωτήρες μας είναι μια καθ όλα κατασκευασμένη ασθένεια…

Κάθε μέρα λοιπόν και νέα κρούσματα, κάθε μέρα αυξανόμενοι θάνατοι, κάθε μέρα ο τρόμος διαχέεται σε αυτή την κοινωνία, την ρημαγμένη κοινωνία που οι σωτήρες την έχουν οδηγήσει να αισθάνεται απέραντες ενοχές αλλά και φόβο, αν δεν φορέσει την μάσκα αυτή και τα παιδιά της, αν δεν κάνει τον επερχόμενο «αλήθεια πότε πρόλαβαν» εμβολιασμό και αν δεν τηρεί τους κανόνες που κάθε μέρα στυγνά από τους σωτήρες επιβάλλονται.

Και σε όλα αυτά οι σωτήρες ανακοίνωσαν,ότι η δαμόκλεια σπάθη του Εισαγγελέα περιμένει για σωρηδόν άσκηση ποινικών διώξεων, αν οι πολίτες τολμήσουν δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου να εκφράσουν τις εύλογες αντιρρήσεις τους στην αντιφατική εν πολλοίς πολιτική (των σωτήρων) – να φοράμε μάσκα, να μην φοράμε μάσκα, δεν προσφέρει η μάσκα, απαραίτητη η μάσκα (Τσιόδρας)- γιατί η συμπεριφορά τους θεωρείται ότι είναι πρόκληση ή διέγερση της κοινωνίας σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο την Δημόσια Τάξη.

Να λοιπόν πώς οι σωτήρες με τέτοιου είδους διατάξεις διαχέουν το φόβο σε μια κοινωνία που εκ των προτέρων είναι υποχρεωμένη να δεχθεί τον «Δημοκρατικό τρόπο» διακυβέρνησής τους!

Όμως η φύση είναι αμείλικτη ,όταν οι δάσκαλοι δεν τηρούν τις ίδιες τους τις εντολές και τα λεγόμενά τους. Την ημέρα έκδοσης της απόφασης από το Εφετείο Αθηνών για τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής, όλως περιέργως η πολιτεία άφησε να συρρέουν χιλιάδες οπαδοί “αναρχοαριστερών” φωνασκώντας απ έξω από το Εφετείο ως κύμβαλα αλαλάζοντα χωρίς μάσκες, χωρίς μέτρα προστασίας, ο ένας πάνω στον άλλον, έχοντας γεμίσει όλους τους γύρω δρόμους που κατά τις εκτιμήσεις της “νωχελικής” αστυνομίας ανέρχονταν σε καμιά δεκαπενταριά χιλιάδες και σε όλον αυτόν τον απροσάρμοστο όχλο, θλιβερή παραφωνία και οι αρχηγοί των περισσοτέρων πολιτικών κομμάτων,- πλην Ελληνικής Λύσης και Κυριάκου Βελόπουλου-, να ζητούν επί πινάκι το κεφάλι των “πρωτόγονων” Χρυσαυγιτών….

Πολλά γράφτηκαν πολλά ειπώθηκαν για την παράταιρη αυτή σύναξη που και μόνο πολιτισμένη κοινωνία δεν δείχνει ,που σέβεται τον εαυτό της ,το Σύνταγμα και τους Νόμους. Τα αποτελέσματα όμως ήρθαν μετά. Όσες μέρες επωάζει το πραγματικό “αυγό του φιδιού” γιατί ο ύπουλος κορονοιός έσκασε στα χέρια των σωτήρων, ως ανεξέλεγκτη χειροβομβίδα, αφού από την δαιμονική αυτή συγκέντρωση τουλάχιστον 670 τα κρούσματα αλλά και 8 θάνατοι! Έτσι λοιπόν θα πρέπει να δώσει λόγο ο πολύς «Κορονοσερίφης» Χαρδαλιάς που διατυμπάνιζε ότι η συγκέντρωση αυτή είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και επιτρέπεται…. Λόγο επίσης πρέπει να δώσουν ο «βυζαντινοψάλτης» Τσιόδρας, ο «πολύξερος» Σήψας, ο «εκτός τόπου και χρόνου» Κικίλιας αλλά και ο «ανύπαρκτος» Κοντοζαμάνης, γιατί με την συμπεριφορά τους παραβίασαν τα μέτρα που οι ίδιοι διέταξαν κατ εφαρμογή του νόμου και που η παραβίασή τους αυτή είχε ως αποτέλεσμα και να μεταδοθεί η ασθένεια σε πλήθος ατόμων (670 κρούσματα τουλάχιστον), αλλά και τον θάνατο τουλάχιστον 8.

Και τότε στις περιπτώσεις αυτές ενεργοποιείται η διάταξη του άρθρου 285 παρ. 2,3 ΠΚ εναντίον όλων αυτών που μας κουνούν το δάχτυλο, με προβλεπόμενη ποινή κάθειρξη έως 10 έτη για την μετάδοση της ασθένειας σε αόριστο αριθμό προσώπων, κάθειρξη τουλάχιστον 10 έτη για τον θάνατο άλλων και ισόβια κάθειρξη για τον θάνατο μεγάλου αριθμού ατόμων, αν τελικά -σφόδρα πιθανόν -τα θύματα πολλαπλασιαστούν!

Ζητείται λοιπόν ακέραιος και γενναίος Εισαγγελέας στο τελματωμένο από σωφροσύνη και Ελληνική λεβεντιά «κλεινόν άστυ”, ο οποίος εφαρμόζοντας το νόμο θα πρέπει να ασκήσει ποινική δίωξη σε όλους τους παραπάνω «σωτήρες» που με τον τρόπο τους, την προκλητικά εγκληματική τους συμπεριφορά, τον αήθη “πολιτικαντισμό” τους τίναξαν στον αέρα μια παραπαίουσα κοινωνία με απρόβλεπτες διαστάσεις για το μέλλον. Γιατί οι πιο πάνω μυσαροί σωτήρες μας θα ακούν συνέχεια ως εφιαλτικό αντίλαλο στα αυτιά τους ακόμη κι αν δεν ασκηθεί ποινική δίωξη που πρέπει(!) το «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις»!

 

* Ο Ηλίας  Ν. Ηλιακόπουλος είναι Διδάκτωρ Νομικής, Δικηγόρος και δραστηριοποιείται στον χώρο της Θράκης

 

Προηγούμενο άρθροΤρόμος και φόβος για επιβάτες Ι.Χ αυτοκινήτου , στον δρόμο που οδηγεί από την Μάνδρα στο Μικρό Δέρειο
Επόμενο άρθροΔιάγγελμα Μητσοτάκη: Μάσκες παντού, «νυχτερινή καραντίνα» και αυστηροί έλεγχοι τα «όπλα» για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας