Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας, σήμερα, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, την διήμερη περιοδεία του στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη, επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Φυλάκιο Κήπων όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγο κ. Δημήτρη Μπουζελο και το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων. Ο κ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μεγάλη χαρά να επισκέπτομαι σήμερα το πρωί το Στρατιωτικό Φυλάκιο των Κήπων, εδώ, στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, στα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία.


Θέλω να επαναλάβω – για άλλη μια φορά –  ότι η Ελλάδα παραμένει ένας πυλώνας σταθερότητας σε αυτήν την ταραγμένη περιοχή. 


Η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά, καλές σχέσεις φιλίας και γειτονίας με την Τουρκία. Καλές σχέσεις φιλίας και γειτονίας, οι οποίες, όμως, στηρίζονται στον απαρέγκλιτο σεβασμό των Διεθνών Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου».  

Αμέσως μετά την επίσκεψη του στη Γέφυρα των Κήπων του Έβρου, ο πρόεδρος της ΝΔ,  είχε μια μικρή σύσκεψη με τα στελέχη της αστυνομίας και του τελωνειου που ελέγχουν το συγκεκριμένο σημειο.

Μάλιστα είδε από κοντά και τα εκπαιδευμένα σκυλιά που βοηθούν στο έργο των ‎διωκτικών αρχών στην ανίχνευση των ναρκωτικών ουσιών, αλλά και το νέο σκύλο που εντοπίζει τα χαρτονομίσματα στο σημείο εισόδου και εξόδου της χωρας.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν την 23η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία η οποία διαθέτει τα τελευταίας τεχνολογίας  άρματα μάχης Leopard 2Hel και εξομοιωτή αρμάτων εκεί ο κ. Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα, σήμερα, την 23η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, εδώ στην Αλεξανδρούπολη και ενημερώθηκα για τις επιχειρησιακές δυνατότητες των σύγχρονων αρμάτων μάχης, που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Επιβεβαίωσα, για άλλη μια φορά, το απόλυτο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ όλα τα στελέχη, τις γυναίκες και τους άνδρες, που κρατούν αυτό το αξιόμαχο σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο.

Να τους ευχηθώ καλές γιορτές, χρόνια πολλά και να έχουμε μια καλή χρονιά το 2017.

Θέλω να γνωρίζουν ότι όλη η ελληνική κοινωνία τους περιβάλλει με αισθήματα αγάπης και απόλυτης εμπιστοσύνης».

Συνεχίζοντας την περιοδεία του επισκέφθηκε την Αντιπεριφέρεια Έβρου. όπου κατά την επίσκεψή του, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η παρουσία μου εδώ επαναβεβαιώνει το έντονο προσωπικό μου ενδιαφέρον, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, για την στήριξη της Περιφέρειας στο δύσκολο έργο το οποίο έχει αναλάβει.

Η Περιφέρεια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δρομολόγησης μιας σειράς πολύ σημαντικών αναπτυξιακών έργων, που θα βελτιώσουν σημαντικά τις υποδομές της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας και με αυτόν τον τρόπο θα καταστήσουν πιο εύκολη την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάδειξη των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων αυτής της πανέμορφης περιοχής.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να επισημάνω ότι η εικόνα την οποία είδα, σήμερα το πρωί, επισκεπτόμενος το τελωνείο των Κήπων, είναι μια εικόνα η οποία δεν τιμά ούτε την Περιφέρεια, ούτε τη χώρα. Είναι μια εικόνα που αποτελεί σημαντικό τροχοπέδη στο διασυνοριακό εμπόριο, καθώς και στις επισκέψεις τουριστών, από την Τουρκία στην Ελλάδα, τις οποίες προφανώς και όλοι θέλουμε να προωθήσουμε.

Είναι απολύτως απαραίτητο να διερευνήσουμε, εναλλακτικά σχήματα χρηματοδότησης, μιας νέας μεγάλης επένδυσης κατασκευής ενός νέου τελωνείου, σε συνδυασμό και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε επιτέλους η Θράκη, η Ελλάδα, η Ευρώπη να αποκτήσει την πύλη εισόδου που της αξίζει.

Και θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να σας πω ότι θα είμαστε σε στενή συνεργασία και με την Περιφερειακή ενότητα και με την Περιφέρεια για να μπορούμε να διερευνήσουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ένα τέτοιο φιλόδοξο σχέδιο. Δεν νομίζω ότι πρέπει να συμβιβαστούμε, με κάτι λιγότερο, με κάτι μικρότερο.

Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, πιστεύουμε στη συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και θα είναι ένα σχέδιο το οποίο με το που θα έρθουμε στην Κυβέρνηση, θα το δρομολογήσουμε άμεσα».

Μετα την Αντιπεριφέρεια Έβρου περπάτησε στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε τα καταστήματα που είναι ανοικτά σήμερα Κυριακή και μίλησε με ιδιοκτήτες και πελάτες. Ο κ. Μητσοτάκης σταμάτησε στο Χριστουγεννιατικο μπαζαρ του Φιλοζωικού Σωματείου ΚΙΒΩΤΟΣ και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρουπολης οπού αγόρασε μικρά δωράκια για το σπίτι του. Το μεσημέρι κάθισε για καφέ με την νεολαια του κόμματος

Ακολούθησε η Σύσκεψη με τους καθηγητές του ΔΠΘ και στην συνέχεια με τους παραγωγικούς φορείς

Ακούστε την δηλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης οπου ο προεδρος του Συλλόγου Αλιέων Δημητρης Σαρίκας υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις

Οι αλιεύεις του παρέδωσαν ένα υπόμνημα με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπιζει το επάγγελμα τους .

Ο Αλιευτικός Σύλλογος  Αλεξανδρούπολης του δώρησε μία εικόνα του Αγίου Νικολάου – του προστάτη των θαλασσινών

Ακούστε τον Δημήτρη Σαρίκα Πρόεδρο του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης

Προηγούμενο άρθροΔΙΟΔΙΑ ΜΕΣΤΗΣ: Αναδείχθηκε η εταιρία κατασκευής – Προχωρά κανονικά ο σχεδιασμός του έργου
Επόμενο άρθροΌλοι έδωσαν το παρών , στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Φιλοζωικού Σωματείου «Κιβωτός»