Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα της ιεράς μνήμης του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, η Ιερά Μητρόπολή -και η πόλη της Αλεξανδρουπόλεως- τιμά τον Πολιούχο – Προστάτη της και πανηγυρίζει την μνήμη του , στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου φυλάσσεται τμήμα του ιερού του Λειψάνου.

Το απόγευμα της Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

Πριν την απόλυση ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως βραβεύεσαι τους κυρίους: Κωνσταντίνο Καλυβιώτη και Γεώργιο Λουκά για την εθελοντική τους πρόσφορα στο ψαλτήρι

Ειδική αναφορά έγινε από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως για και για το βιβλίο του κ. Ελευθερίου Τσινταράκη «140 χρόνια Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου – Από το Δεδέαγατς στην Αλεξανδρούπολη»

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 θα τελεσθεί Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και στις 10.30’ π.μ.:  Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου

Ρεπορτάζ Γιάννης Ναλμπάντης

 

Προηγούμενο άρθροΤα πάντα για το στοίχημα απ’ τους Α. Κόκκινο & Θ. Λεοντίου από το Foxbet.gr στο «Παίζουμε Θράκη»!
Επόμενο άρθροΕκδηλώσεις στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού