Ολοκληρώθηκε το άγαλμα της επιβλητικής “Νίκης της Σαμοθράκης”, από μάρμαρο Θάσου στο εργοστάσιο της εταιρείας Κυριακίδης στη Δράμα.

Ένα αριστούργημα, ακριβές πιστοποιημένο αντίγραφο του Μουσείου Λούβρου, σε φυσικές διαστάσεις με ακρίβεια χιλιοστού (ύψους 2,44 μ.) και με βάρος περίπου 6,5 τόνους.

Χρειάστηκε ένας μήνας για την κοπή-διαμόρφωση του αρχικού κομματιού μαρμάρου ( βάρους 18 τόνων) από το ρομποτικό μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας που σμίλευσε την φτερωτή Νίκη.

Το έργο φιλοτεχνήθηκε με βάση την τρισδιάστατη (3D) ψηφιοποίηση αρχείων, που εστάλησαν από το Λούβρο, μετά την υπογραφή συμφωνίας με την Περιφέρειά μας.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=LKHKeMskn4I&app=desktop

 

Τρεις γλύπτες της σχολής της Τήνου, εργάστηκαν ακόμη ένα μήνα εντατικά, για το τελικό φινίρισμα του αγάλματος.
Για την ιστορία, η ιδέα γεννήθηκε κατά την επίσκεψή μας, με τον αείμνηστο περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, το καλοκαίρι του 2012 στον αρχαιολογικό χώρο της Σαμοθράκης και έγινε πραγματικότητα, χάρη στην ευγενική δωρεά του ευπατρίδη επιχειρηματία Ηλία Κυριακίδη.

Το επόμενο διάστημα η Νίκη θα μεταφερθεί από την περιφέρεια και θα τοποθετηθεί στο φυσικό της χώρο, στο νησί της Σαμοθράκης.

Αποτελεί ένα κορυφαίο σύμβολο όχι μόνο για τη Σαμοθράκη, τον Έβρο, την Περιφέρειά μας αλλά και για όλη τη Χώρα.

Προηγούμενο άρθροΆφρισε το συντριβάνι στην κάτω πλατεία Φερών
Επόμενο άρθροΤΟ ΠΟΤΑΜΙ αποχωρεί από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ