Την από κοινού και εκ νέου διεκδίκηση της ίδρυσης Λιμενικής Ακαδημίας στην έκταση των 148 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί στη Χιλή από το 2002, αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. Σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς της περιοχής, ξεκινά μία εκστρατεία ενημέρωσης των αρμόδιων υπουργών και της κυβέρνησης εν γένει, προκειμένου μία υπόσχεση που μετρά 14 χρόνια, επιτέλους, να υλοποιηθεί. Το θέμα ανακινήθηκε όταν πριν λίγες βδομάδες, από τη βουλή, ο υπουργός εμπορικής ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, σημείωσε πως η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει στην ίδρυση λιμενικής ακαδημίας, και πως βρίσκεται στη διαδικασία εξεύρεσης του κατάλληλου χώρου. Η αναφορά αυτή κινητοποίησε τόσο το δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, όσο και τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, οι οποίοι με επιστολές τους υπενθύμισαν στον υπουργό πως υπάρχει έκταση από το 2002 στο δήμο Αλεξανδρούπολης για τον σκοπό αυτό.

Λαμπάκης: «Θα παρακινήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και τους βουλευτές μας, ας κάνουν κάτι επιτέλους για την Αλεξανδρούπολη, κι ας μην πολεμάνε αυτό τον τόπο».

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Απόστολος Φωτιάδης, που τότε ως υφυπουργός Οικονομικών είχε έντονα ασχοληθεί με το θέμα, σημείωσε πως το θέμα πάγωσε όταν βγήκε κυβέρνηση η ΝΔ το 2004 και έγινε υπουργός ο Μ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος ήθελε για τους δικούς του λόγους την Ακαδημία στο Τυμπάκι. Σημείωσε πως το έργο πρέπει να γίνει στην περιοχή μας, αφού εκτιμάται ότι  θα φέρει 1050 σπουδαστές και πάνω από 300 εκπαιδευτές.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο επικεφαλής Σάββας Δευτεραίος εξέφρασε την αντίθεσή του για τη διαδικασία των ΣΔΙΤ, ζητώντας το έργο να γίνει από το ίδιο το κράτος, ενώ εκτίμησε πως σε καμία περίπτωση δεν θα έρθουν τόσοι διδάσκοντες, αφού και στο ΔΠΘ, πολλοί καθηγητές απλά πηγαινοέρχονται στην Αθήνα, με αποτέλεσμα, όπως είπε, να πλουτίζει μόνο η
Aegean.

Ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ» Παύλος Μιχαηλίδης σημείωσε πως στην παρούσα συγκυρία θα βοηθούσε και θα ενίσχυε το αίτημα για ίδρυση λιμενικής ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη η παραχώρηση ενός ήδη υπάρχοντος κτιρίου, όπως έγινε με την περίπτωση του Μουσικού Γυμνασίου. Τελικώς, η απόφαση υπήρξε ομόφωνη, κι έτσι η δημοτική αρχή θα ξεκινήσει την ‘εκστρατεία’ ενημερώνοντας και ζητώντας τη συνδρομή του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, αλλά και των βουλευτών, για τους οποίους μάλιστα ο κ. Λαμπάκης, είπε χαρακτηριστικά και με νόημα: «Θα παρακινήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και τους βουλευτές μας, ας κάνουν κάτι επιτέλους για την Αλεξανδρούπολη, κι ας μην πολεμάνε αυτό τον τόπο».

www.alexpoli.gr

Προηγούμενο άρθροΟι Δημοσιογράφοι του ‘Σχολιτεχνείου’ του 5ου Δημοτικού Σχολείου στο studio του Maximum Fm 93.6
Επόμενο άρθροΟμόφωνη η απόφαση ΔΣ Ορεστιάδας για τα μνημεία «Ίδρυσης της πόλης» και «Γενοκτονίας των Ποντίων»