Δεκτή έγινε η παραίτηση που υπέβαλε στον πρωθυπουργό ο υφυπουργός Μεταφορών και στέλχο των ΑΝΕΛ κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από συνέντευξη που έδωσε στον MAXIMUM 93,6.

Ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα, για λόγους ευθιξίας.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα ασχοληθεί με το θέμα της αντικατάστασης ή μη του βουλευτή των ΑΝΕΛ μόλις επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει σε κρίσιμες συνομιλίες για το προσφυγικό.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή (153 βουλευτές), αναμένονται λεπτοί χειρισμοί στο συγκεκριμένο ζήτημα που ανέκυψε εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων, ευρωπαϊκών πιέσεων για το προσφυγικό και έντονων αντιπαραθέσεων με την αντιπολίτευση.

Παραίτηση μετά τις αντιδράσεις

Mετά τον αρχικό ντόρο, ο κ. Σγουρίδης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημείωνε: «Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με έναν πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας θα ασχοληθεί με το θέμα μόλις επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες»Η ουσία – την οποία κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει – είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιζητά διακαώς διάλογο με τους αγρότες, την ώρα που όλη η κυβέρνηση θέλει να κλείσει θέματα, που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν ρύθμιζε, για να μην έχει πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με τη δική μας».

«Εμείς θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες δεκαετιών που ταλάνιζαν ασφαλιστικό και αγροτικό, ώστε να ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα και να μπει οριστικά η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν» συνεχίζει και προσθέτει: «Τέλος δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό, διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου ούτε Σαμαράς».

Η επίμαχη συνέντευξη στο ραδιόφωνο

«Δυστυχώς επαληθεύομαι στο θέμα των αγροτών. Δόξα τω Θεώ αρχίζουν και υπάρχουν προτάσεις. Πάνω στο σχέδιο πρέπει να ακουστούν όλες οι προτάσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρίδης.

Ωστόσο, μία φράση του προκάλεσε νέο γύρο ερωτήσεων. «Αν δεν τάξεις, δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου, πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια» συνέχισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Τότε, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός»; «Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν…» απάντησε ο κ. Σγουρίδης.

«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» επέμεινε ο δημοσιογράφος. «Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. Άρα, κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα» σημείωσε ο κ. Σγουρίδης.

Το who is who του Παναγιώτη Σγουρίδη

1950: Γεννήθηκε ο Παναγιώτης Σγουρίδης στην Ξάνθη. Καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Ο πατέρας του πρόσφυγας με σταθμό και συγγένεια στη Μαρώνεια Ροδόπης. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές στην Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε τις Πανεπιστημιακές του Σπουδές στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφοιτώντας με την ειδικότητα του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού.

Αμέσως μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εντάσσεται στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.

Εξελέγη αντιπρόσωπος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Εξελέγη μέλος του Δ.Σ. «Ασπίδας» Ξάνθης. Με ενεργό συμμετοχή στον αθλητισμό, ενδιαφέρεται μέχρι και σήμερα ζωηρά για τα ζητήματα που άπτονται του Αθλητισμού και της Νεολαίας.

1982: Εκλέγεται για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης και επανεκλέγεται το 1986.

1986 -1987: Τοποθετείται πρόεδρος του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης. Από τη θέση του προέδρου αγωνίστηκε δυναμικά και συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία του νέου σύγχρονου νοσοκομείου του νομού.

1989: Εκλέγεται βουλευτής του Νομού και επανεκλέγεται συνεχώς μέχρι το 2009.

1993-1996: Αναλαμβάνει καθήκοντα Γ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

1996 – 2004: Άσκησε με επιτυχία, για οκτώ συνεχή χρόνια, τα καθήκοντα του Β΄ αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων. Υπήρξε ο ουσιαστικός εμπνευστής για τη σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης και ο κύριος συντελεστής στην έκδοση του ομόφωνου πορίσματός της. Συμμετείχε στην Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την εξέταση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας, με ουσιαστικές προτάσεις και αποφασιστική συμβολή στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος.

Συμμετείχε στη Διακομματική Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού με ουσιαστικές προτάσεις. Καρπός της επιτροπής αυτής υπήρξε η θεσμοθέτηση Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και η συνέχισή της με μόνιμη ειδική διακομματική επιτροπή της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, που σήμερα επισήμως ονομάζεται Ομογενειακός.

Ταξίδεψε πολλές φορές στο εξωτερικό για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων και την ισχυροποίηση της ομογένειας. Συνετέλεσε τα μέγιστα στην ίδρυση της Παγκόσμιας Κοινοβουλευτικής Ένωσης των ελληνικής καταγωγής βουλευτών. Δηλαδή εθνικών βουλευτών, ομοσπονδιακών γερουσιαστών και βουλευτών, ευρωβουλευτών, πολιτειακών βουλευτών και γερουσιαστών που σε όλο τον κόσμο αριθμούν περί τους 130 έως 170.

Το 2002 εκδόθηκε από τις εκδόσεις Καστανιώτη το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Θράκης Προβληματισμοί στο κατώφλι του 21ου αιώνα». Στο βιβλίο του προβάλλει τη Θράκη του χθες και του σήμερα, και απαντάει στα προβλήματα του αύριο.

Το 2007 εκδόθηκε από τις εκδόσεις Καστανιώτη το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο «Πολιτικό Δεκάπρακτο, ιστορίες από την καθημερινή ζωή». Στο βιβλίο η σκληρά εργαζόμενη ελληνική οικογένεια, απαλλαγμένη από τα μεγάλα στρέφεται στα μικρά προβλήματα που συνθέτουν την καθημερινότητα των Ελλήνων. Η Αριστερά των μεγάλων οραμάτων και αγώνων απαντάει σήμερα στα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας.

Από το 2004 έως το 2009 ως βουλευτής της αντιπολίτευσης άσκησε με σοβαρό και εποικοδομητικό λόγο κριτική στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ. Υπεύθυνος του τομέα τουρισμού και μέλος του τομέα οικονομίας του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειπε να ασχολείται και με τα ιδιαίτερα προβλήματα του νομού, όντας κοντά στους πολίτες και τους φορείς του τόπου.

Στις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου 2015 συμμετέχει στην τελευταία και τιμητική θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του κινήματος των ΑΝΕΛ.

Στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ορκίζεται υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και από τη θέση αυτή καταθέτει πολλές βελτιωτικές προτάσεις για την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου.

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015 πρωτοστατεί μαζί με τον Γιάννη Δραγασάκη, ώστε ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, να υπάρξει διαχείρισή του σε σύγκληση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μετά τις εκλογές, στις 20 Σεπτεμβρίου του 2016, στη δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ορκίζεται υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θέση στην οποία παραμένει μέχρι και σήμερα.

www.zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΒουλγαρία κατά Ελλάδας για τα μπλόκα! Ζητούν παρέμβαση της Κομισιόν
Επόμενο άρθροΧ. Κιόσης: «Μαζί με τον κόσμο μας θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση κόντρα στη Μπενφίκα»