Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Δεν εξαιρέθηκε από τον σχεδιασμό η Μέστη, παρά τις αντιδράσεις των φορέων

Δεν εξαιρέθηκε από τον σχεδιασμό η Μέστη, παρά τις αντιδράσεις των φορέων

Δεν τέθηκε εκτός του διαγωνισμού της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», τελικά, ο σταθμός διοδίων της Μέστης παρά τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων και της Ροδόπης και του Έβρου.

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 ανοίξαν κανονικά οι προσφορές των ενδιαφερόμενων κατασκευαστικών εταιρειών για να βρεθούν οι ανάδοχοι που θα κατασκευάσουν τους τέσσερις νέους σταθμούς διοδίων στη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ήταν η 16η Νοεμβρίου και το άνοιγμά τους προγραμματισμένο για τις 22 του μήνα.

Οι τοπικοί φορείς στο πλαίσιο των αντιδράσεών τους προσπάθησαν να προλάβουν αυτή την καταληκτική ημερομηνία εκθέτοντας με υπομνήματα, αλλά και με διά ζώσης παραστάσεις τα επιχειρήματά τους για την αντίδρασή τους στην κατασκευή του σταθμού.

Οι τοπικοί φορείς είχαν πάρει και τη δέσμευση του πρώην προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιρτσιόλα ότι τα αιτήματα τους θα εξεταστούν επισταμένα ειδικά δε αφ’ ης στιγμής είχε προταθεί ως «ισοδύναμο» η μεταφορά του σταθμού στους Κήπους του Έβρου. Παρόλα αυτά, με δεδομένο ότι ο διαγωνισμός διενεργείται κανονικά, ανακύπτει ένας σχετικός προβληματισμός.

Κι αυτό γιατί, εφόσον γίνει τελικά το άνοιγμα των προσφορών και βρεθεί ανάδοχος για το έργο, πόσο εύκολο είναι να αναστραφεί η κατάσταση μετά;

www.xronos.gr

Exit mobile version