Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ…(Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο)

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ…(Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο)

Πολλά γίνονται τελευταία με τους ανεξέλεγκτους γείτονες εξ Ανατολών. Οι εναέριες παραβιάσεις παρ ότι αυξήθηκαν δεν συγκινούν ιδιαίτερα. Τα τούρκικα πολεμικά πλοία αλωνίζουν στο Αιγαίο, απειλούν θεούς και δαίμονες ,γιατί υπάρχει θέμα εκμετάλλευσης στον υποθαλάσσιο χώρο στον ορυκτό πλούτο αλλά και στο φυσικό αέριο. Η ακταιωρός μας εμβολίζεται από τούρκικο πλοίο , οι στρατιωτικοί μας συλλαμβάνονται στα σύνορα του Έβρου και παρά τις αρχικές ελπίδες για γρήγορη επάνοδό τους στην πατρίδα τα πράγματα περιπλέκονται επικίνδυνα. Δεν επιστρέφουμε  τους οκτώ τούρκους  αξιωματικούς , που ζήτησαν άσυλο, γιατί θίγονται  τα ανθρώπινα δικαιώματα τους , αλλά των δικών  μας , ποιος θα τα κατοχυρώσει; Μάλλον κανείς! Μη περιμένετε με τέτοιους  λεονταρισμούς , να δούμε σύντομα τους δύο ακρίτες μας  πίσω! Από παλιά  φωνάζαμε , διώξτε την καυτή πατάτα των τούρκων αξιωματικών από πάνω μας! Κανείς δεν άκουγε , οι καλλιπάρειοι συνήγοροι συνωστίζονταν στα  δελτία ειδήσεων των οκτώ και όχι μόνο  για να δείξουν στην οικουμένη πως η χώρα μας προασπίζει τα δικαιώματα  αλλοδαπών αλλά αδιαφορεί για τους δικούς της! Έχετε αντίρρηση; Μάλλον τα γεγονότα μας δικαιώνουν.

Πολλά συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε σχέση με την επιθετική δραστηριότητα της Τουρκίας Πιστεύουμε ακόμη πως είμαστε καλύτεροι στρατιωτικά αλλά μην επαναπαυόμεθα. Οι γείτονες έχουν συνέχεια πόλεμο είτε με τους Κούρδους . είτε με τους Σύριους. Οι απώλειες πολλές, αλλά η Αφρίν  τελικά έπεσε, παρά την λυσσώδη αντίσταση των Σύριων και Κούρδων. Είναι αναντίρρητο πως κάπου οι απέναντι για όλα αυτά ασφυκτιούν και θέλουν διέξοδο στο Αιγαίο. Τα οφέλη πολλά. Να μπορούν να δείξουν πρόσωπο στην τουρκική κοινωνία, γι αυτό θα κτυπήσει το βαθύ τους κράτος. Eκτός αυτού όμως από πίσω κρύβεται και η Ρωσία. Προσπαθεί να ελέγξει τους Οθωμανούς , κάτι που κάνει έξαλλες τις ΗΠΑ. Γι αυτό κι ο 6ος στόλος περιφέρεται στην ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου. Δεν θα ανεχθεί ποτέ να του σπάσουν οι ρώσοι την νοτιοανατολική του πτέρυγα. Οι κλιμακούμενες απειλές προϊδεάζουν ,το τι πρόκειται να γίνει σε λίγο. Η ανάφλεξη στη περιοχή μας θα είναι γενικότερη. Το έχει υποδηλώσει ο Σουλτάνος Αυτό δεν σημαίνει , ότι δεν θέλει να μας σφάξει ο γενίτσαρος Πόντιος Σουλτάνος! Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, εμείς μόνο παρακολουθούμε .Το Νάτο από μόνο του δεν είναι εγγύηση. Ούτε ποτέ ήταν. Είδατε την στάση του Γενικού Γραμματέα του; Έσταζε μέλι για την Τουρκία! Απέναντι το καζάνι βράζει .Οι γείτονες δεν έκαναν τόσα προβοκατόρικα  εναντίον μας για να έλθουν στην συνέχεια και συγκατανεύσουν σε μια νέα Pax Romana ή αν θέλετε americana….Το επόμενο διάστημα θα είναι καυτό σε όλη τη χώρα. Δεν θα είναι λοιπόν μόνο ένα θερμό επεισόδιο Πολύ φοβάμαι , ότι μια γενικευμένη σύρραξη είναι προ των πυλών. Αν μας πάρει κι εμάς η μπάλα, ερωτάται , πόσο έτοιμοι είμαστε; Ζοφερή κι απρόβλεπτη η κατάσταση Γι αυτό . Πίστη στον Θεό και εγρήγορση για όσα δυσοίωνα έρχονται ….
Γιατί όμως παρουσιάζεται μια επιθετική θρασύτατη Τουρκία από την μια και από την άλλη μια μουδιασμένη ίσως κι αδιάφορη Ελλάδα;
Προς τιμή τους στην Τουρκία αγαπούν με λατρεία το έθνος και σέβονται το κράτος Σε μας δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ιδιαίτερα η τελευταία μισούν την ιδέα του Έθνους .Αυτή την κουλτούρα πέρασαν παντού, στα πανεπιστήμια , στα σχολεία , στις υπηρεσίες, στην κοινωνία την ίδια , η οποία δυστυχώς νοσεί Γι αυτό και δεν μας νοιάζει τίποτε και το μόνο που θέλουμε, είναι να φύγει το πρόβλημα από πάνω μας. Αμ δεν φεύγει;! Σε περιόδους κρίσης όμως η ασθένεια βγαίνει ως βρυκολακιασμένος αλάστορας που διαρρηγνύει τους συνεκτικούς ιστούς ενός κράτους. Μετά από αυτό αναζητείται ελπίδα ,ο Θεός να βοηθήσει την Ελλάδα.. Αυτό το σκεφτήκατε; Γιατί στην κατάντια στην οποία έχουμε περιέλθει, μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει. Δεν έχουμε τίποτε να επιδείξουμε κι ας είμαστε αυστηροί έστω και για μια φορά με τον εαυτό μας. Δεν διαθέτουμε ομοψυχία αλλά μας διακατέχει ο διχασμός και ο μωροφιλόδοξος εγωϊσμός. Αυτές είναι οι ολέθριες συνέπειες του κομματικού συστήματος .Διαίρει και βασίλευε. Το βλέπουμε ακόμη  πρόσφατα με αφορμή τις αθλιότητες  στο ποδόσφαιρο , να υπάρχει κίνδυνος για «Λέγκα του Βορρά» και στη  χώρα μας.Αυτό δεν θέλουν οι πάτρωνες μας; Υπάρχει καλύτερος τρόπος να το πετύχουν; Λεονταρισμοί χωρίς αντίκρισμα , ότι δήθεν είμαστε καλύτεροι , ενώ η Τουρκία μετά το πραξικόπημα έχει εξασθενήσει και άλλα πολλά τέτοια φληναφήματα. Οι γείτονες όμως πέφτουν στην φωτιά για την πατρίδα τους, είναι μπαρουτοκαπνισμένοι, γιατί δεν σταμάτησαν ποτέ να πολεμούν, ενώ εμείς δεν είμαστε ικανοί ούτε ανάστημα να ορθώσουμε για να γυρίσουν τα δυο παλικάρια μας πίσω! Τότε λοιπόν πως; Μόνο με λόγια; Γι αυτό σας λέω , μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει στην κατάντια στην οποία έχουμε περιέλθει! Κάποτε πρέπει να αναζητηθούν  ευθύνες  από την κατάντια  των κομμάτων , την νοοτροπία τους  και το χάλι στο οποίο περιήγαγαν τη χώρα , εν ονόματι μιας κίβδηλης φασίζουσας  δημοκρατίας!

Exit mobile version