Πολλά τα δεινά κι εγώ αναρωτιέμαι ,ποια ιδεολογία πλέον με εκφράζει, για να πω ,με επιφύλαξη,” καμιά”. Μέχρι χθες προβληματιζόμουν ,γιατί οι πολίτες δυσκολεύονται να κατασταλάξουν κάπου ,γιατί δεν αρέσκονται στις παροχολογίες των κομμάτων,μα γιατί! Απλούστατα ,έχουμε περισσότερη και εγκυρότερη ενημέρωση ,και ως πολίτης νιώθω τις κομματικές γραμμές να με πνίγουν. Έχουμε ανάγκες σκέφτομαι, γίναμε φτωχότεροι ,ποιος θα μας βγάλει από την κρίση; Σίγουρα όχι ένας ,γι’ αυτό και η αυτοδυναμία είναι όνειρο θερινής νυκτός .Ήδη ,δεν με ικανοποιεί η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης .Νιώθω ότι με κοροϊδεύουν ,γιατί αμέσως -τι έπαρση-βγήκαν οι “Μακεδόνες” του Ζάεφ ,και του Τσίπρα μαζεύτηκαν στη γωνιά τους!Κι εγώ ,γιατί να ακολουθώ ,άκριτα ένα κόμμα ,που ας πούμε δεν με υπολογίζει ή αδιαφορεί, μπροστά στον θρίαμβο της “επιτυχίας”!
Μα,θα μου πεις ,χωρίς κόμματα ,πού πάμε .Όχι, δεν είπα κάτι για τον “χαμό “τους ,να επικρατήσουν όμως εκείνα που θα με υπολογίζουν ,τώρα που έχω πολλές πηγές πληροφόρησης ,που είμαι μορφωμένος άρα όχι ξε-γελασμένος!Αν ,σκέφτομαι, αλλάξουμε, αν ξεφύγουμε από την παραδοσιακή μορφή του ηγέτη, θα βρούμε λύση. Δεν θα μας παραβλέψει εκείνος που θα συνεργαστεί ,χωρίς ρεβανσισμούς,που δεν θα αγνοήσει τους αγώνες μας, στο να οριοθετηθούμε ως χώρα,που δεν θα θυσιάσει την εθνική μας ακεραιότητα χάριν του “εγώ”,που δεν θα προτάξει ,εγωιστικά, τις επιλογές του και θα νιώσω ότι με υπολογίζει .
Αργά και σταθερά πάμε σε άλλο μοντέλο διακυβέρνησης ,καθώς πολλές οργανώσεις -δημοκρατικώ τω τρόπω-παρεισφρέουν στις κομματικές επιλογές! Ενοχλούμαι ως πολίτης και από την υποτακτική ξενομανία που δείχνει η σημερινή κυβέρνηση και εναγωνίως ψάχνω, πώς και πότε να “αυτοκυβερνηθώ”.
Με ενοχλεί ο ραγιαδισμός και όπως κάθε Έλληνας ψηφοφόρος, φαντάζομαι ,θα ταχθώ με εκείνους που θα τολμήσουν να αποκαταστήσουν τον τραυματισμένο κοινωνικό ιστό!Ίδωμεν.
Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά
φιλόλογος,συγγραφέας,κριτικός

Προηγούμενο άρθρο“ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ” Δήμου Αλεξανδρούπολης: Έκκληση για σχολικά βοηθήματα
Επόμενο άρθροΈλλειψη ιματισμού στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξ/πολης