Δ.Ε.Υ.Α.Α.

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΝΕΡΟ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι έντονες βροχοπτώσεις, οι καύσωνες, οι ξηρασίες, οι τυφώνες παρουσιάζουν έξαρση τα τελευταία χρόνια. Τις αιτίες των περιβαλλοντικών προβλημάτων πρέπει να τις αναζητήσει κανείς στις σχέσεις του ανθρώπου με τη φύση.

Οι αλλαγές στις κλιματικές συνθήκες που οφείλονται στη συγκέντρωση του CO2 στην ατμόσφαιρα, στις επόμενες δεκαετίες, θα παίξουν σημαντικό ρόλο και θα επηρεάσουν τις ανάγκες σε νερό για τις καλλιέργειες αφ ενός αλλά και την διαθεσιμότητα των υδατικών πόρων εν γένει αφ ετέρου.

Επομένως, επιβάλλεται η ανάγκη να κατανοήσουμε ως υπεύθυνοι πολίτες, ότι είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύουμε με κάθε τρόπο το φυσικό περιβάλλον, όπως επίσης να κατανοήσουμε ότι δεν θα πρέπει να πηγαίνει χαμένη ούτε μια σταγόνα νερού.

Γι’ αυτό, χρειάζεται εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την κλιματική αλλαγή και των επιπτώσεων της, στις ανάγκες σε νερό, στην απόδοση των καλλιεργειών και στη διαθεσιμότητα των υδατικών πόρων.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Α. συμμετέχοντας στην προσπάθεια αυτή, θα αποστείλει σε όλους τους Δημότες πληροφορίες με τρόπους αντιμετώπισης της σπατάλης των υδατικών πόρων, κάτι που οφείλουμε να αποφεύγουμε ως πολιτισμένοι άνθρωποι που γνωρίζουμε την αξία αυτού του αγαθού.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Α.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Προηγούμενο άρθρο154 νέα κρούσματα κορονοϊού στην ΑΜΘ (πανελλαδικά: 1.193 νέα κρούσματα – 98 νέοι θάνατοι – 603 διασωληνωμένοι)
Επόμενο άρθρο“Η άμεση, με δωρεά, απόκτηση πλωτού γεωτρύπανου, από την Ελλάδα. “Μαραθώνας” να είναι, το όνομά του” (γράφουν οι Χρήστος Κηπουρός και Πασχάλης Χριστοδούλου)