Υπό μυστικότητα και με αυστηρά μέτρα ασφαλείας γίνονταν όλο το απόγευμα σήμερα προετοιμασία και παρασκηνιακές επαφές για να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Δημόκριτος, δεύτερο τουρκικό ελικόπτερο όπως και έγινε.

Γύρω στις 21:30 το βράδυ προσγειώθηκε το δεύτερο τουρκικό ελικόπτερο με κλιμάκιο Τούρκων, μεταξύ των οποίων και μηχανικοί που ελέγχουν το πρώτο ελικόπτερο. Ήδη αυτή την ώρα (λίγο πριν τις 11 το βράδυ) γίνονται έλεγχοι στο πρώτο ελικόπτερο από τους Τούρκους μηχανικούς ενώ η πρόσβαση στο αεροδρόμιο απαγορευτεί σε δημοσιογράφους και προφανώς σε πολίτες. Αστυνομικοί βρίσκονται στην είσοδο και την έξοδο του αεροδρομίου.

Προς το παρόν είναι άγνωστο πότε θα αναχωρήσουν τα 2 ελικόπτερα για την Τουρκία, με κάποιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής και άλλες να αναφέρουν ότι θα αναχωρήσουν αύριο εντός της ημέρας. Αντικρουόμενες είναι και οι πληροφορίες σχετικά με το από που απογειώθηκε το δεύτερο ελικόπτερο. Τοπικά οι πληροφορίες λένε ότι το ελικόπτερο αναμένονταν από την Καλλίπολη, κυβερνητικές πηγές όμως ανέφεραν ότι το δεύτερο ελικόπτερο ήρθε από την Κωνσταντινούπολη.

alexpoli.gr

Προηγούμενο άρθροΣυμπεράσματα από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. του Δ.Μακροδημοπουλου
Επόμενο άρθροΟ Αλέξανδρος Λυκουρέζος για τους Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο