Ξεπερνώντας κάθε όριο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί «τον ανίκανο Υπουργό Υγείας και τον ανίκανο Διοικητή του Π.Γ.Ν.Ε. ότι πέταξαν στα σκουπίδια τον παλιό γραμμικό επιταχυντή» για να τον αντικαταστήσουν με το νέο υπερσύγχρονο της δωρεάς του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος!

Αποσιωπούν συνειδητά ότι:

  1. Ο παλιός γραμμικός επιταχυντής λόγω συνεχών προβλημάτων και επισκευών λειτουργούσε 8 μήνες το χρόνο

  2.  Ο παλιός γραμμικός επιταχυντής δεν πετάχτηκε στα σκουπίδια, αλλά παραχωρήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο (το οποίο έχει ίδιου τύπου μηχάνημα) για ανταλλακτικά
  3. Ο νέος επιταχυντής απαιτεί χώρο ειδικών προδιαγραφών με περιμετρική θωράκιση από μπετόν μεγάλου πάχους. που επιβαρύνει τη στατικότητα του κτιρίου κατά μερικούς τόνους. Αν αυτό το παραβλέψεις τότε μπορεί να προκαλέσεις κατάρρευση ολόκληρης πτέρυγας. Μοναδικός τέτοιων προδιαγραφών χώρος ήταν ο χώρος του παλιού επιταχυντή. Σχετική μελέτη έκανε τόσο η Ακτινοθεραπευτική Εταιρεία όσο και η κατασκευάστρια εταιρεία σε συνεργασία με το ίδρυμα Στ. Νιάρχος.

  4. Ο νέος γραμμικός επιταχυντής θα δεχτεί τον πρώτο ασθενή εντός του Οκτωβρίου, όχι λόγω ανικανότητας της διοίκησης όπως ισχυρίζεται η ΠΟΕΔΗΝ, αλλά όταν ολοκληρωθεί η απαραίτητη επιστημονικά επίπονη διαδικασία ρύθμισης και η αδειοδότηση από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, σύμφωνα με καθιερωμένες διεθνώς διαδικασίες.

  5. Οι ασθενείς στο μεταξύ κατόπιν συμφωνίας με τα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Παπαγεωργίου, 424, διοχετεύονται εκεί για ακτινοθεραπεία και με τη συνεργασία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Αλεξ/λης.

  6. Όταν ανέλαβε η παρούσα διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ε. το νοσοκομείο μας δεν πληρούσε κανένα όρο της δωρεάς διότι επί 14 χρόνια δεν είχε προκηρυχτεί καμία μόνιμη θέση επιστήμονα στην Ακτινοθεραπεία. Όμως χάρις στις προσπάθειες του Υπουργείου, της Διοίκησης και του Καθηγητή κ. Κουκουράκη πετύχαμε την πρόσληψη 1 Επίκουρου Καθηγητή, 2 Επιμελητών Β΄ Ακτινοθεραπευτών, 2 Τεχνολόγων Ακτινοθεραπείας και 2 Ακτινοφυσικών.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ

Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Προηγούμενο άρθροΤο διήμερο πανόραμα στίβου του ΜΓΣ Εθνικού διασκέδασε 300 παιδιά 5-15 ετών
Επόμενο άρθροΕνημερωτικές δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα προστασίας των Γυπών