Όπως αναφέρει ο κ. Δημήτρης Καιρίδης – Βουλευτής ΝΔ – Β1 Βόρειος Τομέας Αθηνών

Καλημέρα από τον Έβρο

Η λεκτική αντιπαράθεση Δένδια-Τσαβούσογλου στην Άγκυρα δεν θα πρέπει να αναγνωσθεί ως ένα μεμονωμένο και περιστασιακό επεισόδιο αλλά ως συνέχεια μιας συνολικής ελληνικής στρατηγικής έναντι της Τουρκίας.

Η Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, με αναβαθμισμένη τη διεθνή της θέση, απαντά, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, στις προκλήσεις, είτε στον Έβρο είτε στην Άγκυρα. Και με ακλόνητα επιχειρήματα απευθύνεται απευθείας και στον τουρκικό λαό υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των αρχών καλής γειτονίας.

Χωρίς καμία διάθεση εφησυχασμού ή αυτο-επιβράβευσης, καθώς η Τουρκία παραμένει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, αξίζει να υπογραμμισθεί ότι η Ελλάδα δίνει, με επιτυχία, έναν πολυμέτωπο αγώνα να ανασχέσει την τουρκική επιθετικότητα, ο οποίος περιλαμβάνει τη διεύρυνση των διεθνών της συμμαχιών, την ενεργό παρουσία της στην Ουάσιγκτον, στις Βρυξέλλες και στις σημαντικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, την αναβάθμιση της αποτρεπτικής ισχύος των ενόπλων δυνάμεων.

Περιλαμβάνει και την αυστηρή φύλαξη των συνόρων μας, σε στεριά και θάλασσα, προκειμένου να αποτραπεί η δυνατότητα του τουρκικού καθεστώτος να εκβιάζει την Ευρώπη και να παρεμβαίνει άμεσα στην ευρωπαϊκή πολιτική, μέσω του προσφυγικού-μεταναστευτικού, όπως έκανε την περίοδο 2015-2019. Ήδη, οι ροές έχουν μειωθεί κατά 90%.

Οι φωτογραφίες είναι χθεσινές από φίλους στον ακριτικό (και αγαπημένο) Έβρο. Απεικονίζουν τη μεγάλη πρόοδο του έργου κατασκευής του παραποτάμιου φράχτη για την καλύτερη φύλαξη των χερσαίων συνόρων μας, μετά την περσινή κρίση στον Έβρο. Στόχος είναι αυτό που λένε οι Αγγλοσάξονες “οι καλοί φράχτες κάνουν τους καλούς γείτονες”…

Προηγούμενο άρθροΈβρος: Στην Κυρά των Μαρασίων υποκλίνονται οι γυναίκες της Ν. Βύσσας – Ύψωνε για 50 χρόνια τη σημαία
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: 89 νέες μολύνσεις στην ΑΜΘ (πανελλαδικά: 1.829 νέες μολύνσεις – Οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 841 – Οι νέοι θάνατοι είναι 65)