Σε ανάρτηση του ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς αναφέρει: 

Επιτέλους το υπουργείο Ναυτιλίας προχωράει με νομοσχέδιο την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου για τη Σαμοθράκη.

Ένα σημαντικό θέμα που από το 2015 επιτακτικά αναδείξαμε με παρεμβάσεις και υπομνήματά μας στο υπουργείο, με στόχο την επιδότηση του καταβαλλόμενου μεταφορικού κόστους για πολίτες και εμπορεύματα από και προς το ακριτικό μας νησί, σε αναλογία με τις τιμές που ισχύουν για τις ίδιες αποστάσεις στην ηπειρωτική χώρα.

Είναι μια απόφαση που δεχόμαστε με ικανοποίηση καθώς μέχρι ενός βαθμού, θα εξισορροπήσει ανισότητες που αντιμετωπίζει η Σαμοθράκη. 

Δεν μπορούμε όμως να ισχυριστούμε το ίδιο για τη διάταξη του νομοσχεδίου, που ενώ προβλέπει ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, εν τούτοις δεν περιλαμβάνει και δεν αναφέρει κάτι ανάλογο για την ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό έλλειμμα, που οφείλουν να θέσουν οι βουλευτές του Έβρου, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου, προς αποκατάσταση μιας χρόνιας αδικίας και εξαγγελίας, που ουδέποτε υλοποιήθηκε…

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Πέτροβιτς: “Επιτέλους το υπουργείο Ναυτιλίας προχωράει στην εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου για τη Σαμοθράκη”
Επόμενο άρθροΓιατί απαξιώνεται η Ευρώπη; (του Δ.Μακροδημόπουλου)