Συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των υπηρεσιών και των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων στη διάρκεια της επικείμενης χειμερινής περιόδου.

Την ίδια ώρα, πάντως, έντονη είναι η ανησυχία των αγροτών για τα ρήγματα στα αναχώματα της κοιλάδας Ερυθροπόταμου, καθώς δεν έχουν ακόμη προχωρήσει οι παρεμβάσεις αποκατάστασής τους.

Αναφερόμενος στην καθυστέρηση που σημειώθηκε, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ανέφερε πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έλαβε αργά, στο τέλος του καλοκαιριού, μόλις 8 εκ. ευρώ για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις, ενώ είχαν ζητηθεί για τις αποκαταστάσεις αυτές, 26 εκ. ευρώ. «Τι πρώτα να κάνεις με 8 εκ. ευρώ;» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς, προσθέτοντας πως τα χρήματα που διατέθηκαν τελικά για τις συγκεκριμένες ανάγκες, είναι σχεδόν το 1/3 του ποσού που ζήτησε η περιφερειακή διοίκηση.

«Το κράτος επικαλείται ότι είχε να αντιμετωπίσει διάφορες ζημιές από φωτιές και σεισμούς αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία, εμείς λέμε ότι θα πρέπει να αποκατασταθούν οι υποδομές που καταστράφηκαν από τον προηγούμενο χειμώνα και περιμένουμε από το κράτος ανταποκριθεί…», πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΑΜΟΥΡΙΔΟΥ – ΕΡΤ Ορεστιάδας

Προηγούμενο άρθροΛιμάνι Αλεξανδρούπολης: Οι Κινέζοι θα αποκτήσουν μέσω του Ιβάν Σαββίδη την Καζαμπλάνκα της Ευρώπης;
Επόμενο άρθρο24 Οκτωβρίου 1963: Νόμπελ στο Γιώργο Σεφέρη