Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου από τις πρωινές ώρες, έπειτα από αίτημα του Δήμου Διδυμοτείχου, κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. πραγματοποίησε έλεγχο στο προσωπικό του Δήμου. Τα αποτελέσματα του ελέγχου έδωσαν μηδέν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ένα δείγμα 80 δημοτικών υπαλλήλων. 

Ο έλεγχος ανίχνευσης του προσωπικού πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια αιτήματος και επικοινωνίας του Δήμου Διδυμοτείχου με τον Ε.ΟΔ.Υ.. Με την αποδοχή του αιτήματος, ο Ε.Ο.Δ.Υ. όρισε την ημερομηνία της δειγματοληψίας και ο Δήμος ενημέρωσε το προσωπικό για την διεξαγωγή ελέγχου του Δήμου

Κατά την δειγματοληψία πραγματοποιήθηκαν 80 τεστ. Εξετάστηκαν όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου, με εξαίρεση των εργαζομένων που αδυνατούσαν να παραστούν.   

Το γεγονός ότι δεν επιβεβαιώθηκαν κρούσματα, δεν αποτελεί μέτρο για την άρση ή χαλάρωση των μέτρων πρόληψης και προστασίας. Ο Δήμος Διδυμοτείχου ενημερώνει ότι όλα τα μέτρα θα συνεχίσουν να τηρούνται, στον ίδιο βαθμό ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων και των δημοτών.  

Προηγούμενο άρθροΑναβολή δειγματοληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου  της covid-19 στην περιοχή Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθρο223 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην ΑΜΘ (πανελαδικα: 1.677 νέα κρούσματα – 95 νέοι θάνατοι – 578 διασωληνωμένοι)