Δημοτική Επαναφορά

ΕΝΤΙΜΗ ΣΤΑΣΗ

Με το κείμενο αυτό, θέλουμε – για μία ακόμα φορά – να επιβεβαιώσουμε τη στάση και τις θέσεις μας, απέναντι στην προοπτική αύξησης της χωρητικότητας οποιασδήποτε εκ` των δύο δομών ( ΚΥΤ & ΠΡΟΚΕΚΑ), στο χωριό Φυλάκιο του δήμου μας.

Οι θέσεις μας συνοψίζονται στη παρακάτω πρόταση:

  • Αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ασφάλειας (π.χ. παιδική χαρά, δημιουργική απασχόληση, άθληση, βιολογικό καθαρισμό κ.λ.π.), για να εναρμονιστούμε με τις διεθνείς συνθήκες, χωρίς ΚΑΜΙΑ αύξηση του αριθμού των ωφελουμένων.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Οι πολιτικές που οδήγησαν στη μεταναστευτική κρίση, δεν είναι Ελληνική επιλογή. Αφορούν στις πρακτικές που χρόνια εφαρμόζονται από τους ισχυρούς του κόσμου σε βάρος των ασθενέστερων οικονομιών πολλών κρατών.

Είναι οι πολιτικές αφαίμαξης του πλούτου των χωρών αυτών και η δημιουργία εστιών πολέμου, που κατ επέκταση δημιουργούν ροές δυστυχισμένων και εξαθλιωμένων ανθρώπων, οι οποίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις και να αναζητήσουν καλύτερη μοίρα.

Σε όλα αυτά, έρχεται συνοδός η γείτονα Τουρκία, με τις πολιτικές της ομάδας του κ. Ερντογάν, που εργαλοιοποιούν τις μεταναστευτικές ροές, με σαφή στόχο την άσκηση πίεσης.

Και στη μέση η Ελλάδα!

Και στη μέση η περιοχή μας!

Και στη μέση εμείς!

Πρέπει όμως, να μιλήσουμε και για τις ευθύνες των κυβερνήσεών μας!  Όλων αυτών, που υπογράφοντας συνθήκες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και έναντι της όποιας οικονομικής βοήθειας, μετατρέπουν τις ακριτικές περιοχές σε αποθήκες ψυχών, θέτοντας σε κίνδυνο την πληθυσμιακή συνοχή, το αίσθημα ασφάλειας και την αναπτυξιακή προοπτική τους.

   Εμείς, πιστοί και ακλόνητοι στις θέσεις και τις απόψεις που εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή, μένουμε μαζί σας και διεκδικούμε:

– Το δικαίωμα να ζήσουμε στον τόπο μας!

– Το δικαίωμα να αποφασίζουμε για το μέλλον μας και αυτό των παιδιών μας!

– Το δικαίωμα να ζητάμε να στρέψουν την προσοχή τους σε ένα τόπο, που πέρυσι τέτοια εποχή, έπαιρνε τα εύσημα από την παγκόσμια κοινότητα, για το σθένος και την αυταπάρνηση που επιδείκνυε απέναντι στις βουλές του Ερντογάν, να γεμίσει την Ευρώπη με μετανάστες, να αποσταθεροποιήσει την άμυνα της χώρας μας και να θέσει για μια ακόμα φορά, τετελεσμένα!

Και θα πετύχουμε!

Θα δείξουμε σε όλους αυτούς που μας θέλουν άβουλους υπηκόους, πως ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και πως ξέρουμε να τιμάμε τους κόπους, τις ταλαιπωρίες και τις θυσίες των προγόνων μας!

“ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ”

Προηγούμενο άρθροΟ Αλεξανδρουπολίτης φοιτητής Σταύρος Γερασούδης βραβεύτηκε απο την Βουλγαρική Κυβέρνηση
Επόμενο άρθροΠροβολή ισχύος από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό: Η «φούσκα» της «γαλάζιας πατρίδας» και η Ελληνική απάντηση – Η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» στο Ισραήλ