Οργή, αγανάκτηση, θλίψη και αποτροπιασμός”. Αυτά είναι τα πρώτα συναισθήματα που νιώσαμε, βλέποντας όσα διαδραματίστηκαν το πρωί της Πέμπτης 12/1ου στο χώρο έξω από το ΚΥΤ – ΠΡΟΚΕΚΑ.

Οργή γιατί γίναμε μάρτυρες μιας βίαιης επίθεσης στον Πρόεδρο του ΑΚΕΛ κ. Βάκη Τσομπανίδη. Τρανή απόδειξη ότι το οικονομικό συμφέρον σήμερα, τίθεται πάνω από γνωριμίες, φιλίες, ιδεολογίες και ευαισθησίες. Κάπως έτσι, αντιλαμβάνεται κανείς πως ακόμα και το 2022, ένα «κλικ» αρκεί σε ορισμένους για να ξεκινήσουν «εμφυλίους»!

Αγανάκτηση για τις αντιφατικές δηλώσεις των υπουργών στην επιτροπή του κοινοβουλίου, που τελικά οδηγεί στο να επικρατήσει ο μεγαλύτερος αριθμός φιλοξενουμένων στις δομές. Μια πολιτική «αντιφατικής διπλωματίας», η οποία καταλήγει σε βάρος του Βόρειου Έβρου.

Θλίψη αλλά και συγκίνηση για το επεισόδιο με την υγεία του του Προέδρου της κοινότητας Φυλακίου κ. Χρήστου Τυρμπάκη, η καθιστική διαμαρτυρία του οποίου και η πρόθεση να συλληφθεί γι αυτήν, οδήγησε σε λιποθυμία, κίνδυνο της υγείας του και μεταφορά με το ΕΚΑΒ. Η σκέψη μας είναι μαζί του και οι ευχές μας ας συνοδεύουν τη γρήγορη ανάρρωσή του!

Αποτροπιασμό για όλο το φάσμα των εξελίξεων, της κοροϊδίας, του εμπαιγμού, της υποκρισίας, της απαξίωσης των επιθυμιών της τοπικής κοινωνίας.

Οφείλουμε να είμαστε όλοι εκεί. Να διατρανώσουμε την αντίρρησή μας ακόμα και τώρα που ο κόμπος, όχι απλώς έφτασε στο χτένι, αλλά το ξεπέρασε!

Αρκετή υπομονή έχουμε κάνει μέχρι τώρα, στα όσα μας μετέφερε ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης! Τις αγαστές σχέσεις με τους διαδοχικούς υπουργούς, την πολιτική εντιμότητα των προαναφερθέντων, τις υποσχέσεις που λάμβανε εδώ και ένα χρόνο, ότι θα παραστούν να μας μιλήσουν στο δημοτικό συμβούλιο.

Ούτε από τηλεδιάσκεψη δεν το καταδέχτηκαν!

Ίσως να έρθουν για την ολοκλήρωση των έργων και τα πιθανά εγκαίνια!

Έφτασε η ώρα να αποδώσουμε “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι“!

Έφτασε η ώρα να σταματήσει η υποκρισία και διγλωσσία!

Προτείνουμε άμεση παύση των εργασιών, απόλυτο και ακριβές ξεκαθάρισμα των προθέσεων της κυβέρνησης για τους αριθμούς των φιλοξενουμένων και επιτροπή επίβλεψης από δημοτικούς συμβούλους κατά την επανέναρξή τους, για να τηρηθούν όσα ομόφωνα συμφωνήσαμε στο δημοτικό συμβούλιο!

Μέχρι τότε…. Στα κάγκελα!

Αγωνιστικά

Δημοτική Επαναφορά

Προηγούμενο άρθροΠρόδρομος Εμφιετζόγλου: H Πανελλήνια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ καταδικάζει τη βία εναντίον των Πατριωτών στον Έβρο
Επόμενο άρθροΚΚΕ: Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών στον Έβρου και αλλού!