ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής και στο πλαίσιο της διαδικασίας κατάρτισης του προϋπολογισμού του έτους 2021, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η στρατηγική επιλογή της παρούσας Δημοτικής Αρχής να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τους δημότες της στη δύσκολη αυτή χρονιά που διανοίγεται μπροστά μας.

Έτσι, σε σχέση με τα Δημοτικά τέλη για το 2021 αναλυτικά αποφασίστηκε να ισχύσουν τα εξής:

1)Σε όλα τα δημοτικά τέλη -ακολουθώντας την πάγια τακτική των τελευταίων ετών- δεν επιβάλλεται καμία αύξηση.

2)Στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, τα οποία διέπονται από την αρχή του ειδικού προορισμού των εσόδων και διατίθενται υποχρεωτικά για την κάλυψη της δαπάνης της υπηρεσίας για την οποία έχουν επιβληθεί, δε γίνεται καμία αύξηση .

Έτσι, η αύξηση την οποία μας επιβάλει για μια ακόμη χρόνια η ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΕ απορροφάται εξ ολοκλήρου από τον Δήμο και δε μετακυλίεται στους Δημότες, μια και η πολιτική της Δημοτικής Αρχής για τη μείωση του λειτουργικού κόστους της υπηρεσίας καθαριότητας έχει θετικό αποτέλεσμα.

3)Στην κατηγορία αυτή των τελών καθαριότητας και φωτισμού, για πρώτη φορά απαλλάσσονται από την καταβολή των τελών οι κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες, που είναι εγκατεστημένες εκτός οικισμών, σε δυσπρόσιτες περιοχές, καθώς και οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 20.000€, ενώ για εισόδημα από 20.001€ έως 60.000€ γίνεται έκπτωση 50%.

Συνεχίζεται για άλλη μια χρονιά η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού τα μη ηλεκτροδοτούμενα και μη χρησιμοποιούμενα ακίνητα, καθώς και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

4)Στα τέλη κοινοχρήστων χώρων και τέλους εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς μειώνουμε τα τέλη και τα πρόστιμα κατά 40%. Η έκπτωση αυτή έρχεται σε συνέχεια δυο προηγούμενων εκπτώσεων, συνολικού ποσοστού 25%. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν υποστεί ζημίες εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού .

5)Καταργείται το τέλος τέλεσης πολιτικού γάμου.

6) Όλες οι άλλες κατηγορίες δημοτικών τελών, παραμένουν σταθερές, όπως και τα προηγούμενα χρόνια και δεν επιβάλλεται καμία αύξηση .

Προηγούμενο άρθροΒολές αρμάτων στο Πεδίο Βολής «Αετός» Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΚΚΕ: Να χορηγηθούν δωρεάν οι τίτλοι κυριότητας για τα αγροκτήματα που διανεμήθηκαν στους ακτήμονες αγρότες του Βόρειου Έβρου πριν 30 χρόνια