Ο Πολιτιστικός – Λαογραφικός Σύλλογος Αγνάντιας ¨Άγιος Γεώργιος¨ θα πραγματοποιήσει διαγωνισμό Πίτας το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 στις 6,30 το απόγευμα στο Πάρκο Αλτιναμάζη στην Αλεξανδρούπολη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας της Θράκης.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται από το 2007 με απόλυτη επιτυχία.

Τη παρουσίαση θα αναλάβει o κ.Πέτρος Πολυχρονίδης παρουσιαστής με καταγωγή από τον Έβρο ο οποίος τυγχάνει μεγάλης αναγνωρισιμότητας από την εκπομπή του ¨Τροχός της Τύχης¨.

Προκειμένου να καταστήσουμε αδιάβλητο τον θεσμό του διαγωνισμού καλέσαμε και θα συμμετέχουν ως επιτροπή γευσιγνωσίας – κριτές οι πλέον αρμόδιοι καταξιωμένοι Chef από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος.

Οι καλύτερες 10 πίτες θα βραβευθούν με χρηματικά βραβεία.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η ορχήστρα του κ. Μπαρμπούδη Παναγιώτη η οποία θα συνοδεύσει και τα χορευτικά συγκροτήματα.

Η εκδήλωση θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τη ΕΡΤ και τα τοπικά ΜΜΕ τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και ηλεκτρονικά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι συμμετοχές από συλλόγους αλλά και προσωπικές συμμετοχές στην τελευταία εκδήλωση ξεπέρασαν τις 200 πίτες, με ιδιαίτερες συνταγές – γεύσεις από όλο τον Έβρο – Κομοτηνή – Ξάνθη – Καβάλα – Δράμα και η επισκεψιμότητα ξεπέρασε τους 1000 επισκέπτες.

Αναμένεται για τον διαγωνισμό του 2018 ότι η προσέλευση θα ξεπεράσει τις δύο χιλιάδες επισκέπτες.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την βράβευση στη Ζωή Τηγανούρια για την προσφορά της στον τόπο μας!!

Οι πίτες θα προσφερθούν στους παρευρισκόμενους και θα ακολουθήσει λαϊκό και παραδοσιακό γλέντι Είσοδος ελεύθερη

Προηγούμενο άρθροΓαλλική εφημερίδα Le Monde: Συνεχίζεται δυναμικά το μποϊκοτάζ των Ελλήνων στην αγορά της Αδριανούπολης – Ο τουρισμός της Αδριανούπολης έχει μαραζώσει μετά το επεισόδιο της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
Επόμενο άρθροΠανήγυρις Ναού Πάντων των Θρακών Αγίων στην Μονή Αετοχωρίου