Χθες με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως είχαμε τη χαρά να συζητήσουμε με μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Ριζίων Ορεστιάδας. 

Εδώ και λίγο καιρό στο σχολείο έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία, το Σχολικό Θερμοκήπιο. Ένα πρόγραμμα που μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης τα παιδιά επικοινωνούν με επιστήμονες, φορείς και εθελοντές από όλη την Ελλάδα και αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους.

 Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κα. Ρούλα Λεύκελη, σε συνεργασία με την κα Άννα Εξακουστού και φυσικά με την συμπαράσταση του Διευθυντή του σχολείου κ. Μιχάλη Γρουνίδη.

Τους ευχαριστώ θερμά γιατί έχουν μετατρέψει τις δυσκολίες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε ευκαιρία και με αυτόν τον τρόπο διευρύνουν τους ορίζοντες των παιδιών μας. Οι τοποθετήσεις των παιδιών, μας έκαναν όλους πολύ περήφανους. 

Πρέπει να ευχαριστήσω την  Ένωση “Μαζί για το Παιδί” καθώς το πρόγραμμα υπήρξε δωρεά της, όπως φυσικά και τους εθελοντές συνεργάτες: Μουταφίδης Χρήστος,  ΚοινΣεπ Άρωμα Έβρου, Αργυρώ Κουτσουράδη, Υπεύθυνη της Myrovolos Organics από τη Χίο, Πατρωνούδη Σοφία, καθηγήτρια αγγλικών.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης: 

Βουρδόγλου Δήμητρα, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Έβρου, Μανάφη Ιωάννα, Συντονίστρια του ΠΕΚΕΣ της ΑΜΘ, Δρ. Σαμαράς Κωνσταντίνος, Διδάκτορας Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρα Ποϊραζίδου: Οι παιδαγωγοί των Βρεφονηπιακών Σταθμών μας δημιουργούν με αγάπη και φαντασία για όλα τα παιδιά του Δήμου Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΑναβολή δειγματοληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου  της covid-19 στην περιοχή Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη