Ερώτηση προς τους Υπουργούς, Εξωτερικών Νίκο Δένδια, Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, με θέμα τη μεταφορά παράνομων μεταναστών από το Μαρόκο στον Έβρο, κατέθεσε η πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκος Βελόπουλος.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Κύριοι Υπουργοί. Ο ιστοχώρος «Defence-Point.gr» δημοσίευσε την 11η Ιανουαρίου διαφημιστική ταινία λαθροδιακινητών της 10ης Ιανουαρίου 2022 και ώρα 10:01 p.m., διαρκείας 2΄:20΄΄ στην οποία διαφημίζεται το ταξίδι των Μαροκινών για την παράνομη είσοδό τους στη χώρα μας. Βάσει του κοστολογίου η αεροπορική μεταφορά από το Μαρόκο στην Κωνσταντινούπολη κοστίζει 400 ευρώ και η μεταφορά από την Πόλη έως τα σύνορα με ένα ή περισσότερα ταξί κοστίζει αθροιστικά 130 ευρώ. Φτάνοντας στο Alibey διασχίζουν τον χωρίς φράχτη σε εκείνο το σημείο Έβρο, και μέσω Λαβάρων, Μονοκλησιάς, Μάνδρας, Δερείου, κατευθύνονται είτε προς Αλεξανδρούπολη είτε στα ενδότερα της Θράκης.


Ευλόγως, προκύπτουν τα κάτωθι ερωτήματα:

α) Γιατί οι Μαροκινοί προτιμούν να διανύσουν μια τόσο μεγάλη απόσταση για να εισέλθουν παρανόμως στην Ελλάδα, ενώ πλησίον τους είναι το Γιβραλτάρ, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ιταλία και το Μονακό;

β) Γιατί οι Μαροκινοί παρανόμως εισερχόμενοι επιλέγουν ή τους βοηθούν να επιλέξουν την Ελλάδα και όχι άλλη χώρα με υψηλότερο βιοτικό επίπεδο;

γ) Γιατί οι Μαροκινοί δεν εισέρχονται στη Βουλγαρία της οποίας τα σύνορα είναι λίγο βορειότερα;

Η απάντηση είναι προφανέστατη. Η Τουρκία πρωτοστατεί σε αυτό με στόχο μέσω του υβριδικού αυτού πολέμου την πλήρη αποσάθρωση της χώρας μέσω εισαγόμενων μουσουλμανικών πληθυσμών, αλλοιώσεως του πληθυσμού της με σκοπό μέσω αυτών την πλήρη καθυπόταξη ή δορυφοροποίηση της χώρας μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι παρανόμως εισερχόμενοι είναι νεαρής στρατεύσιμης ηλικίας και δεν σχολιάζεται το γεγονός ότι αν οι Μαροκινοί ή οι Αλγερινοί επιθυμούν να κατευθυνθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, διανύουν αυτή τη μεγάλη απόσταση μέσω Ελλάδος και δεν κατευθύνονται απ’ ευθείας σε αυτές διανύοντας απείρως μικρότερες αποστάσεις.

Προφανώς έρχονται για να μείνουν εδώ. Σημειωτέον ότι στο Μαρόκο ή στην Αλγερία δε διεξάγονται πόλεμοι και συνεπώς θεωρούνται παρανόμως εισερχόμενοι «μετανάστες».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Γιατί τους ανωτέρω δεν τους απελαύνετε απ’ ευθείας και άμεσα στις χώρες τους και τους επιτρέπετε να παραμείνουν στη χώρα μας;
  2. Αφού στο διαφημιζόμενο από τους λαθροδιακινητές περιγραφόμενο σημείο η είσοδος στη χώρα είναι ουσιαστικά εύκολη, γιατί δεν ενισχύονται περισσότερο οι δυνάμεις ασφαλείας και αποτροπής εισόδου τους; Προτίθεσθε, και πότε, να κατασκευάσετε εκεί φράκτη, αφού εκ του αποτελέσματος υπάρχουν μεγάλες και διαφημιζόμενες πλέον ροές εισόδου παρανόμως εισερχομένων προσώπων;
  3. Σκοπεύετε να θέσετε το συγκεκριμένο θέμα στους αρμοδίους θεσμούς όλων των επιπέδων της Ε.Ε., αφού αυτό γίνεται με τον σχεδιασμό, την παρότρυνση και τη βοήθεια της Τουρκίας;”.
Προηγούμενο άρθροΔήμος Kομοτηνής: Κοιτάζουμε την αναπηρία με άλλα μάτια
Επόμενο άρθροΕρώτηση Μπογδάνου στην βουλή για την οθωμανική κρήνη στον δήμο Αρριανών