Τη διαφωνία του, επί της ουσίας, με τη ίδρυση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή. Να σημειωθεί ότι το θέμα για ίδρυση Νομικής στην Πάτρα, άνοιξε από τον Υπουργό Παιδείας Κώστας Γαμβρόγλου, μιλώντας στο πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο που έγινε στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε για το θέμα της Πάτρας τα εξής:

«Βλέπω ότι, με μεγάλη άνεση ο Υπουργός εξαγγέλλει την ίδρυση νέων σχολών. Αναφέρω ως το πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα την εξαγγελία που έκανε στην Πάτρα για την ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στο τοπικό Πανεπιστήμιο.

Και αναρωτιέμαι κύριε Υπουργέ: Όλες αυτές οι εξαγγελίες είναι αποτέλεσμα κάποιου συνολικού σχεδιασμού;

Κάποιας μελέτης η οποία έγινε και η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σήμερα χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερους αποφοίτους νομικών σχολών και αυτοί οι απόφοιτοι είναι καλύτερο να αποφοιτούν από την Πάτρα και όχι από κάποιο άλλο Ίδρυμα;

Λες και δεν έχουμε ήδη αρκετούς άνεργους δικηγόρους, οι οποίοι με πολύ μεγάλη δυσκολία τα βγάζουν πέρα σήμερα και πολλοί αναγκάζονται να καταφύγουν σε διαφορετικά επαγγέλματα.

Με τι κριτήριο προχωράτε σε όλες αυτές τις κινήσεις; Και πως συνδέετε τελικά τον αριθμό των αποφοίτων από την Ανώτατη Εκπαίδευση με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας;

Θα σας πω τι κάνετε. Κάνετε μια ωραία εξαγγελία σε ένα τοπικό ακροατήριο για να εισπράξετε ένα χειροκρότημα από μια τοπική κοινωνία την οποία δυστυχώς εθίζετε, για άλλη μια φορά, στη λογική ότι μπορούμε να προσθέτουμε σχολές ή να προσθέτουμε τμήματα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε τοπικές απαιτήσεις.

Αυτό όμως, κύριε Υπουργέ, δεν συνιστά ολοκληρωμένη πολιτική για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας.»

 Φάνης Βγενόπουλος – www.thebest.gr

Προηγούμενο άρθροΛευκός ο βόρειος Έβρος!
Επόμενο άρθροΠασχαλίνο πρόγραμμα λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων Αλεξανδρούπολης 2018