Με τίποτα φαίνεται να μην συμφωνούν τα κόμματα στη Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης, καθώς άλλα θέλει το ένα κόμμα και άλλα το άλλο για το τελικό πόρισμα της Θράκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί στα αναπτυξιακά, αλλά εγκρίνει τα θεσμικά, ενώ το ΚΙΝΑΛ διαφωνεί στα θεσμικά.

Αυτό έχει δημιουργήσει ακόμα μια περίπλοκη κατάσταση, καθώς μπορεί κάποιος βουλευτής από ένα κόμμα να συμφωνεί στα θεσμικά όμως όχι ο βουλευτής του, όπως στη περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ και του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος διαφωνεί στα θεσμικά, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ, αλλά ο βουλευτής Ροδόπης που βρίσκεται εκεί στην θέση του Γιώργου Παπανδρέου,  συμφωνεί με τα αναπτυξιακά.

Αυτό όπως γίνεται αντιληπτό έχει δημιουργήσει μια αρκετά περίπλοκη κατάσταση και αναμένεται να οδηγηθούμε εν τέλει σε ένα πόρισμα που θα έχει υποσημειώσεις και ενστάσεις από κάθε κόμμα, προκειμένου να δείχνει με αυτόν τον τρόπο την δική του “ιδεολογική πλευρά”. Πάντως σε μια Διακομματική που θα έπρεπε όλοι να είναι ενωμένοι μήπως και αλλάξει κάτι μέσω μιας Επιτροπής, οι διαφωνίες σαφέστατα δημιουργούν τις δικές τους δυσκολίες.

Να σημειωθεί ότι την προσεχή Τρίτη 23/11 θα γίνει η τελική συζήτηση για το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής Θράκης.

πηγη www.xronos.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΥπ. Εργασίας: Τέλος οι συνεχείς επιτροπές για ακρωτηριασμούς και μη αναστρέψιμες παθήσεις στα ΚΕΠΑ
Επόμενο άρθροUNESCO για αρχαία σπαράγματα της Δωδώνης: «Τα σημαντικότερα γραπτά τεκμήρια της ανθρωπότητας»