Την πρόταση που κατέθεσε στα μέλη του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού    Σχολείου Διδυμοτείχου , ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος δημοσιοποίησε σήμερα  μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η γραμματέας του Συλλόγου Ουρανία Νταπιάπη

Ο κ. Συρίγος θέλησε πριν την σύσκεψη που είχε με τον Πρύτανη του ΔΠΘ και τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου να συναντηθεί με τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου ώστε να αφουγκραστεί τις προθέσεις τους μετά και τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν

Η αίσθηση που αποκόμισαν από την συνάντηση ήταν θετική όπως αναφέρθηκε σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και μια συγκρατημένη χαρά άρχισε να διαφαίνεται.

Η πρόταση είχε συζητηθεί και στο παρελθόν και αφορούσε την λειτουργία του τμήματος της σχολής Ψυχολογίας στο κτίριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου( για το οποίο αντιδρούσαν έντονα γονείς και εκπαιδευτικοί) με την βασική διαφορά τα μαθήματα θα ξεκινούν μετά τις τρεις το μεσημέρι όταν θα ολοκληρώνονται τα μαθήματα του ολοήμερου σχολείου.

Την πρόταση αυτή είδαν θετικά τα μέλη της επιτροπής Γονέων που με την σειρά τους ενημέρωσαν το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου  οι οποίοι  είδαν θετικά την πρόταση αυτή με την προϋπόθεση να γίνουν όλα εγγράφως, καθώς επίσης και να τηρηθούν αυστηρά οι όροι καθαριότητας και απολύμανσης του χώρου(λόγω Covid) που θα παραδίδεται την άλλη μέρα στους μικρούς μαθητές

O  κ Υπουργός διαβεβαίωσε στους γονείς, σύμφωνα με τις δηλώσεις της κ. Νταπιάπη, ότι η προσωρινή στέγαση της σχολής στο δημοτικό σχολείο θα κρατήσει δυο χρόνια και αυτό νομικά είναι επιτρεπτό σύμφωνα με και με  την νομική τους εκπρόσωπο αν και εφόσον υπάρχει ομόφωνη απόφαση .

Απομένει η έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου Γονέων την ερχομένη Παρασκευή ώστε να παρθεί η τελική απόφαση.

Πηγή: ertnews.gr

Προηγούμενο άρθροΆνοδος κρουσμάτων κορονοϊού στην ΑΜΘ
Επόμενο άρθροΓεώργιος Χατζηγεωργίου: “Πολύ σημαντικό αυτό που έγινε στον Άβαντα επι 4 ημέρες – Οι εργασίες θα πρέπει να συνεχιστούν”