Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Διδυμότειχο: Κηδείες με λιγότερα από 10 άτομα σε χωριό, λόγω μέτρων για...

Διδυμότειχο: Κηδείες με λιγότερα από 10 άτομα σε χωριό, λόγω μέτρων για τον κορονοϊό

Μόνο τα μέλη της οικογένειας και ελάχιστοι στενοί συγγενείς πρώτου βαθμού, αλλά σε κάθε περίπτωση με λιγότερα από 10 άτομα, γίνονται οι κηδείες αυτό τον καιρό, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των προληπτικών μέτρων που έχουν επιβληθεί και σε περιπτώσεις που αποδεδειγμένα οι θανόντες έφυγαν από τη ζωή από παθολογικά αίτια.

Αυτό έχει συμβεί τις τελευταίες ημέρες σε πολλές περιοχές του Έβρου, αφού οι εντολές της αστυνομίας είναι ξεκάθαρες και οι συγγενείς που θρηνούν για την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων, κινδυνεύουν να βρεθούν κατηγορούμενοι αν γίνει παράβαση της συγκεκριμένης απόφασης. Αυτό συνέβη και σε ένα από τα χωριά της περιοχής του Διδυμοτείχου, όπου χθες και σήμερα έγιναν οι κηδείες δύο ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες έχασαν τη ζωή τους από παθολογικά αίτια. Τόσο στην περίπτωση μιας 97χρονης όσο και στην περίπτωση 82χρονης, αν και πέθαναν από παθολογικά αίτια, στην τελευταία τους κατοικία τις οδήγησαν τα παιδιά με τα εγγόνια τους και ελάχιστοι συγγενείς πρώτου βαθμού. Μαζί φυσικά με τον ιερέα του χωριού, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι δεν υπήρχε καν ψάλτης και ο ιερέας έψαλλε όλη την εξόδιο ακολουθία, προκειμένου να μην ξεπεραστούν τα 10 άτομα τόσο στην εκκλησία όσο και στο νεκροταφείο.

Ήταν σίγουρα μια πρωτόγνωρη και πολύ άσχημη εικόνα, αφού πολλοί ακόμα συγγενείς και γνωστοί αλλά και συγχωριανοί θα ήθελαν να παραβρεθούν, όμως σύμφωνα με πληροφορίες μας η αστυνομία ξεκαθάρισε στους οικείους και τον ιερέα, ότι απαγορεύεται να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία και στην ταφή, περισσότερο από 10 άτομα.

ΠΗΓΗ www.evros-news.gr

Exit mobile version