Ορκίζονται οι δυο μόνιμοι καθηγητές που θα διδάσκουν στο παράρτημα Νοσηλευτικής της σχολής Διδυμοτείχου του ΔΙΠΑΕ, αλλάζοντας τα δεδομένα μετα από 15 χρόνια λειτουργίας του Ιδρύματος.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο επίκουρος καθηγητής της σχολής Κώστας Βαφειάδης σημειώνοντας ότι η τοποθέτηση τους πρόκειται να γίνει την Δευτέρα και αυτό αλλάζει πλέον μια απαισιόδοξη κατάσταση που επικρατούσε τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο κ. Βαφειάδης πρόσθεσε ότι ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι οι νέοι καθηγητές που προέρχονται από την Βόρεια Ελλάδα και που έρχονται “μετά από τις άοκνες προσπάθειες της προέδρου του τμήματος κ. Μινασίδου, θα έχουν χρόνο να διδάξουν τα μαθήματα που δεν είχαν διδαχθεί οι σπουδαστές μέχρι τώρα, για τα οποία διαμαρτύρονταν τελευταία”.

Πεποίθηση του ιδίου είναι ότι, η τοπική κοινωνία θα πρέπει να στηρίξει την έλευση των καθηγητών αλλά και η δημοτική αρχή θα πρέπει από την μεριά της να κάνει τις παρεμβάσεις εκείνες, που θα διευκολύνουν δελεαστικά την παραμονή τους. “Οι δυο παράμετροι των μόνιμων καθηγητών και της κάλυψης των μαθημάτων απομακρύνουν την αβεβαιότητα των σπουδαστών που δεν ήρθαν, δημιουργώντας ευοίωνες συνθήκες λειτουργίας της σχολής στο μέλλον. Το γεγονός δε, ότι δεν υπάρχει θεσμοθετημένη σχολή Νοσηλευτικής στο ΔΠΘ κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη λειτουργίας της σχολής στο Διδυμότειχο διότι υπάρχουν ήδη 220 φοιτητές που θα πρέπει να συνεχίσουν τα μαθήματα τους”.

Να προστεθεί ότι το καλοκαίρι θα έχουμε την ορκωμοσία φοιτητών αμιγώς ΠΕ από την σχολή.

Όλα αυτά δεν θα πρέπει να μας απομακρύνουν από την συνολική διεκδίκηση αιτημάτων όπως την μείωση στο 0,8 της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αλλά και της βελτίωσης των χώρων διδασκαλίας που μαζί με την παρουσία των καθηγητών θα αλλάξουν την αρνητική εικόνα που υπήρχε μέχρι σήμερα.

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Η παραμονή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στο 1 δεν αποτελεί ιδανική συνθήκη για την έλευση ικανοποιητικού αριθμού φοιτητών στη σχολή.

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, σε απάντηση του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας τόνισε ότι “αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είμαστε παράρτημα ΔΙΠΑΕ όπου και εκεί η ΕΒΕ είναι στο 1”.

Όμως επέσπευσε να διευκρινίσει ότι με την έλευση μονίμων καθηγητών το παράρτημα θα γίνει τμήμα και αυτό σημαίνει ότι θα γίνει ανεξάρτητο με δική του ΕΒΕ.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι η έλευση καθηγητών αποτελεί προϋπόθεση να γίνει τμήμα» σχολίασε ο κ. Βαφειάδης προσθέτοντας ότι ανεξάρτητα από αυτό θα πρέπει να γίνει ένας αγώνας ώστε ο συντελεστής να γίνει 0,8 όπως και σε άλλες Πανεπιστημιακές σχολές, (Στρατιωτικές) όπου μειώθηκαν οι συντελεστές τους, διότι έπρεπε να καλύψουν έναν μεγάλο αριθμό κενών θέσεων.

«Είναι τόσο σημαντικό να καλυφθούν οι 197 θέσεις των στρατιωτικών σχολών και δεν είναι σημαντικό να καλυφθούν οι 100 θέσεις της Νοσηλευτικής;» αναρωτήθηκε. «Η προσπάθεια θα πρέπει αν γίνει προς την διοίκηση του ΔΙΠΑΕ ώστε να γνωμοδοτήσει αναλόγως και το Υπουργείο» κατέληξε.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη Μαρία Μανάκα

Προηγούμενο άρθροΜνήμη Νεοκλή Σαρρή (γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης)
Επόμενο άρθροΜε λαμπρότητα ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην Παναγία την Στρατήγισσα