Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ποιμαντικών θεμάτων και καταστάσεων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και την Υπηρεσία Γυναικείων Θεμάτων του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνει Συνέδριο από 28 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018 με θέμα:

 

«Γυναίκες στη Σκιά της Βίας:

η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών»

 

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Ανθίμειο Πολιτιστικό Κέντρο (Πλαταιών & Αμφιπόλεως) στην Αλεξανδρούπολη σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

Στόχοι του Συνεδρίου

Το Συνέδριο στοχεύει στη θεολογική προσέγγιση και συζήτηση των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων, τα οποία απορρέουν από την υποτίμηση του προσώπου της γυναίκας και αφορούν και τα δύο φύλα. Βασικοί σκοποί του συνεδρίου είναι:

• Η θεολογική προσέγγιση των αιτιών που δημιουργούν κοινωνικά προβλήματα όπως η ενδοοικογενειακή βία, η συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις που συνδέονται με το ρόλο των δύο φύλων στην οικογένεια και την κοινωνία, το trafficking (η παράνομη διακίνηση και εμπορία προσώπων).

• Ο διάλογος της Ορθόδοξης Εκκλησίας με άλλες θρησκευτικές κοινότητες και η κοινή προσπάθεια για την υπέρβαση των διακρίσεων και ανισοτήτων μεταξύ των φύλων.

• Ο διάλογος ανάμεσα σε εκκλησιαστικούς φορείς και φορείς του δημοσίου για τον τρόπο πρόληψης και αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών.

• Η διερεύνηση του τρόπου κατανόησης των αιτιών αυτών των προβλημάτων από τις θρησκείες των οποίων οι πιστοί κατοικούν στην Ελλάδα.

• Η οργάνωση ενός ευρύτερου δικτύου ανάμεσα σε Υπηρεσίες Ιερών Μητροπόλεων που δραστηριοποιούνται και σε Συνοδικές Επιτροπές.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθροΠανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου
Επόμενο άρθροΠεριφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών