Αυστηρότερα μέτρα από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Δύο επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων το Πάσχα ανακοίνωσε κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Από τις 21:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα διπλασιάζεται το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση από 150 ευρώ σε 300 ευρώ. Επίσης θα συνεχίζεται κανονικά η αφαίρεση των πινακίδων.

Η μετακίνηση για την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, δηλαδή ο κωδικός Β4, θα ελέγχεται αυστηρότερα και σωρευτικά από τις αρμόδιες αρχές.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ακόμη ότι θα πρέπει αυστηρά να υπάρχουν έως δύο άτομα σε κάθε όχημα, ενώ σε περίπτωση παράβασης θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ και στον συνεπιβάτη του οχήματος.

Όπως εξήγησε ο Νίκος Χαρδαλιάς τα μέτρα λαμβάνονται για τους λίγους που με ανευθυνότητα δηλώνουν σε δημοσκοπήσεις ότι θα μετακινηθούν κανονικά το Πάσχα προκειμένου να γιορτάσουν. «Δεν θέλουν να αλλάξουν ούτε μία ημέρα τις συνήθειες τους λες και θα πάθουν κάτι. Επαναλαμβάνω την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει και οι μετακινήσεις επιτρέπονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους και δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις σε σπίτια φίλων και συγγενών», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα ευχαρίστησε την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που τηρούν τις οδηγίες και τα μέτρα«. «Τους ευχαριστούμε, τους ευγνωμονούμε. Είμαστε υπερήφανοι για τον καθένα ξεχωριστά», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και αναφέρθηκε στα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης. «Είναι αυτοί οι 9 στους 10 συμπολίτες μας που δηλώνουν ότι θα παραμείνουν σπίτι μόνοι ή με όσους μένουν μαζί και σε λίγες ημέρες θα μπορούν να ισχυριστούν ότι η Ελλάδα νίκησε τον αόρατο εχθρό, που αποδεικνύουν τι σημαίνει ελληνικό φιλότιμο. Την ίδια στιγμή 1 στους 10 δηλώνει ότι δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες. Είναι ελάχιστοι αλλά είναι ικανοί να καταστρέψουν αυτό που έχουμε χτίσει», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας..
Πηγή: skai.gr

Προηγούμενο άρθροΤηλεφωνική επικοινωνία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τους Aρχιεπισκόπους Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο
Επόμενο άρθροΙερώνυμος σε Μητσοτάκη: Εμπιστεύομαι την κυβέρνηση – Η Εκκλησία θα ακολουθήσει τις υποδείξεις των Αρχών