Στις 8 Μαΐου 2020 η Νοσηλεύτρια του Τμήματος Ειρήνη Παπάζογλου συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου με θέμα την αντιπυρική περίοδο.

Η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς του νομού Έβρου  συζήτησαν θέματα που αφορούν στην οργάνωση και άμεση ανταπόκριση έκτακτων αναγκών και κυριών πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή.Το περιφερειακό τμήμα Αλεξανδρούπολης με εκπρόσωπο την Νοσηλεύτρια Ειρήνη Παπάζογλου ανέφερε τη συμμετοχή του τμήματος όπου κριθεί απαραίτητο με τη διαθεσιμότητα των εθελοντών Νοσηλευτικής, των Νοσηλευτριών και των Ιατρών εθελοντών της Ομάδας Υγειονομικής Κάλυψης που αποτελούν και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δωρεά χειροποίητων μασκών

Στις 18 Μαΐου 2020 ο Πρόεδρος του τμήματος κύριος Νικόλαος Κουκουράβας με την Νοσηλεύτρια του Τμήματος Ειρήνη Παπάζογλου παρέλαβαν από την Πρόεδρο του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης 50 χειροποίητες μάσκες με σκοπό τη χρήση τους στις κοινωνικές δράσεις του τμήματος από τους Εθελοντές μας.

Ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων έχοντας πολυετή και πολύπλευρη δράση στην τοπική κοινωνία ανταποκρίθηκε δημιουργικά στην covid-19 περίοδο δωρίζοντας υγειονομικό υλικό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τους εθελοντές Νοσηλευτικής για τις κοινωνικές δράσεις του τμήματος, όπως τις θερμομετρήσεις στο Νοσοκομείο και το Ειρηνοδικείο.

Παρόμοιες χειρονομίες αποδεικνύουν την αναγνώριση και τον σεβασμό στο έργο του Ερυθρού Σταυρού από την τοπική κοινωνία.

Θερμομετρήσεις στο Π.Γ.Ν.Ε και στο Ειρηνοδικείο Αλεξανδρούπολης

Το περιφερειακό τμήμα του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης ανέλαβε τη θερμομέτρηση του προσωπικού, των επισκεπτών και ασθενών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έπειτα από αίτημα του Διευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.Η δράση ξεκίνησε από τις 6 Μαΐου και συνεχίζεται, με τη συνδρομή των εθελοντών να καλύπτουν με βάρδιες το πρόγραμμα της θερμομέτρησης.

Επίσης, από τις 19 Μαΐου ξεκίνησε και η δράση θερμομέτρησης του προσωπικού και του κοινού στο Ειρηνοδικείο της Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ε.Ε.Σ. με την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθρο2 γαλάζιες σημαίες στο Δήμο Αλεξανδρουπολης (Δημοτική Πλαζ ΕΟΤ και Κυανή Ακτή)
Επόμενο άρθροΕπικίνδυνο, μη εγκεκριμένο φυτοφάρμακο κυκλοφορεί στον Έβρο