Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Σπανίων Παθήσεων Νομού Έβρου  ¨Μαζί για Ζωή¨ , βρέθηκε από 24-26 Ιουλίου 2020, στο Νησί της Σαμοθράκης, στο πλαίσιο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του κοινού.

Η δράση αυτή πραγματοποιείται μετά το κοινό ενδιαφέρον του Δήμου Σαμοθράκης, το Κέντρο Κοινότητας Σαμοθράκης και του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ,  για εποικοδομητικες παρεμβάσεις  στο νησί.

Στο πλαίσιο αυτό,  πραγματοποιήσαμε το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 από τις 9 πμ- 3 μμ παιδιατρική και καρδιολογική εξέταση στο Πνευματικό Κέντρο της χώρας.

Με την ευκαιρία αυτή  χορηγήσανε και σε όσους γονείς επιθυμούσαν το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, για το σχολείο.

Την Κυριακή 25 Ιουλίου τις 11 πμ  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Συλλόγου, με θέμα τον Παιδικό Καρκίνο και της Δραστηριότητες του Συλλόγου, στο Πνευματικό Κέντρο της χώρας.

Ενημερώσαμε για τις δράσεις του Συλλόγου μας, όπως

  1. Η ανάγκη για την ίδρυση του Συλλόγου τον Μάρτιο 2018, αναδύθηκε από το έλλειμμα αντίστοιχης δραστηριότητας στην περιοχή μας. Σκοπός μας είναι να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του καρκίνου και των σπανίων παθήσεων και στην ανακούφιση των ασθενών, πάντοτε σε συνεργασία με τους ομοειδείς συλλόγους και δομές. Αυτό είναι το πλαίσιο της δράσης του Συλλόγου «Μαζί για Ζωή».
  2. Οργανώσαμε επιστημονικές ημερίδες στην πόλη της Ορεστιάδας, με συμμετοχή πανεπιστημιακών Καθηγητών, τόσο από το «Δημοκρίτειο» Πανεπιστήμιο Θράκης όσο και από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπ. Αθηνών!  Και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και θέληση και στο μέλλον.
  3. Σε αυτή τη διαδρομή, έχουμε παράσχει υποστήριξη σε αρκετούςασθενείς και τις οικογένειές τους, με δωρεάν υπηρεσίες υποστήριξης και ενδυνάμωσης, μέσω ατομικών και ομαδικών συνεδριών ή τηλέφωνου.
  4. Στο πλαίσιο της προάσπισης των δικαιωμάτων μας και της προώθησης των θέσεων και προτάσεων μας, το Μάιο του 2019, είχαμε συνάντηση εργασίας με τον τότε Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και τον Σεπτέμβριο του 2019 με τον νυν Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια.
  5. Με την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του τόπου μας, χωρίς απόχρωση, απαιτήσαμε και κερδίσαμε την εγκατάσταση της Παν. Πλαστικής Χειρουργικής στο ΠΓΝΑλεξ/πολης, και μάλιστα χωρίς να σταματήσουμε έως σήμερα (γιατί η σημερινή Διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση παρά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ τον Οκτώβριο του 2019).
  6. Δώσαμε μεγάλη μάχη να κρατήσουμε τα αιμοληπτήρια ανοιχτά όταν ο ίδιος ο Ιατρικός Σύλλογος γνωμοδότησε για το κλείσιμό τους (και έχουμε ευχαριστήσει δημόσια τον νυν Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια για τη συμπαράστασή του).
  7.  Διαπραγματευτήκαμε με το Διαγνωστικό Κέντρο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» για έκπτωση στην συμμετοχή των Μελών μας και μηδενική συμμετοχή για τους οικονομικά ασθενέστερους – και ευχαριστούμε θερμά το ανωτέρω Κέντρο που υλοποίησε πρόθυμα το αίτημά μας.
  8. Πληρώσαμε σημαντικά ποσά σε λογαριασμούς ρεύματος, για να μην κοπεί το ρεύμα σε ευάλωτες οικογένειες. Πληρώσαμε για καυσόξυλα και πετρέλαιο και δώσαμε οικονομικό βοήθημα σε ανθρώπους που βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση. Αγοράσαμε τρόφιμα για αυτούς που στερούνται των βασικών και αναγκαίων αγαθών.
  9. Στηρίξαμε έμπρακτα με υλικά το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, το ΚΥ Ορεστιάδας και ΚΥ Δικαίων, δίνοντας μεγάλα ποσά (για τα δεδομένα του Συλλόγου μας) για την βελτίωση των παροχών Υπηρεσιών Υγείας του τόπου. Παρείχαμε 300 σετ σεντόνια στην Μεραρχία όταν μας ζητήθηκαν.
  10. Αγοράσαμε τρόφιμα για τα Σώματα Ασφαλείας στα Ελληνοτουρκικά Σύνορα όταν έγιναν τα επεισόδια. Ήμασταν εκεί στην πρώτη γραμμή προς συμπαράστασή τους – και είμαστε υπερήφανοι για αυτό!
  11. Καταλάβαμε θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, και δώσαμε φωνή στην Περιφέρεια.
  12.  Κάναμε αμέτρητα τηλεφωνήματα σε Ιατρούς και θεσμούς για να φέρουμε αυτά τα αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να  ευχαριστήσουμετον Διευθυντή  ΕΣΥ Παιδίατρο Δρ.  Δημήτριο Αδαμίδη

και τον Καρδιολόγο κο Παναγιώτη Παππά,, που  δέχτηκαν με χαρά να συνοδέψουν τον Σύλλογο, ώστε να πραγματοποιηθεί η δραστηριότητα αυτή.

Την Zante Ferries, πουμας έκανε την ευγενική χορηγία των εισιτηρίων και την ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

Επίσης ευχαριστούμε τον Διοικητή της 4 ΥΠΕ, κο Δημήτριο Τσαλικακη, που βρίσκεται δίπλα μας και θα στηρίξει και τις μελλοντικές δράσεις του Συλλόγου μας  στην Σαμοθράκη, ώστε να βοηθήσουμε όλοι μαζί, να μην νιώθουν οι πολίτες της Σαμοθράκης απομονωμένοι..

Κάθε προσπάθεια για εμάς είναι σημαντική. Γιατί μόνο συλλογικά θα μπορέσουμε να νικήσουμε την «επάρατη νόσο» του καρκίνου και να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε συμπολίτη μας στη ζωή.

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Αδαμίδης για Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου: «Χρειάζεται όραμα και δουλειά… πριν να είναι αργά»
Επόμενο άρθροANAMNESIS/ΑΡΧΑΙΑ ΖΩΝΗ ~ Διαδραστική Παράσταση Χορού, Μουσικής και Λόγου