Δράσεις φιλοξενίας και στήριξης παιδιών απόρων οικογενειών και παιδιών με αναπηρία, συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, τρεις νέες πράξεις που αφορούν στη φροντίδα, τη φιλοξενία και τη στήριξη παιδιών απόρων οικογενειών και παιδιών με αναπηρία, συνολικού προϋπολογισμού 2.787.075 ευρώ, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020.

Συγκεκριμένα, η πράξη με τον τίτλο «Δράση 9i.22.1: Παροχή Υπηρεσιών Φροντίδας και Φιλοξενίας Παιδιών 2017-2018», προϋπολογισμού 1.979.575 ευρώ, θα παρέχει σε γυναίκες και άνδρες με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας, που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων, θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων και παιδιών, σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Η πράξη αφορά σε περίπου 780 ωφελούμενους.

Η πράξη «Δράση 9i.22.2: Παροχή Υπηρεσιών Φροντίδας και Φιλοξενίας Παιδιών με Αναπηρία 2017-2018», προϋπολογισμού 97.500 ευρώ, στοχεύει στην ενίσχυση γονέων, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και έχουν εξαρτώμενα παιδιά και εφήβους με νοητική ή/και κινητική αναπηρία. Ειδικότερα, αφορά στην παροχή θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες. Από την πράξη αναμένεται να χρηματοδοτηθούν 20 ωφελούμενοι.

Τέλος, η πράξη «Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη για την Ένταξη Μαθητών με Αναπηρία ή/και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, σχολικό έτος 2017-2018», προϋπολογισμού 710.000 ευρώ, αφορά στην υλοποίηση εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Η υποστήριξη περιλαμβάνει και τους μαθητές με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης λόγω κινητικών αναπηριών καθώς και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα. Στο πλαίσιο αυτό, θα προσληφθεί Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό για την εξυπηρέτηση των μαθητών που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν καθώς και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, όπως σχολικοί νοσηλευτές, για όσους μαθητές χρήζουν σχετικής υποστήριξης.

Προηγούμενο άρθροΕμείς εδώ κοιτάμε τον Τούρκο στα μάτια… Για 24ώρες το συνεργείο της ΕΡΤ-1 πέρασε και κατέγραψε εικόνες με αυτούς που φυλάνε τα σύνορα μας
Επόμενο άρθροΕγκατάσταση φωτισμού στον κόμβο εισόδου και εξόδου στον οικισμό της Αμφιτρίτης