Δυο λόγια από μένα για την ανάπλαση της παραλιακής της Αλεξανδρουπολης και των σφοδρών κριτικών που ασκούνται (δίκαια και άδικα) για διάφορα θέματα όπως το πάρκινγκ, το κόψιμο των δέντρων κλπ..

Η παραλιακή για δεκαετίες ολόκληρες έχει χάσει τη δυναμική της και έχει υποβαθμιστεί.

Επί πολλών δημάρχων που προηγήθηκαν και του νυν.

Έχω ασκήσει κριτική δημοσιά (και πικράθηκαν φίλοι που έχουν “ευεργετηθεί” από μένα) στη νυν δημοτική αρχή.

Αλλα έχω αναγνωρίσει επίσης δημόσια και ότι έχουν κάνει καλά.

Σε αυτό πιστεύω πως επιτέλους κάτι έπρεπε να γίνει.

Η κριτική θα γίνει όταν δω το αποτέλεσμα.

Τότε όμως θα κριθούν απο ΟΛΗ την πόλη αν τα λεφτά που θα ξοδέψουν για αυτό το εμβληματικό έργο έπιασαν τόπο.

Αν θα κάνουν τους Αλεξανδρουπολιτες να ξαναγυρίσουν στο αναξιοποίητο παραλιακό μέτωπο θα έχουν πετύχει.

Αν κάνουν μια προχειρότητα χωρίς έμπνευση που δεν θα προσελκύουν τους κάτοικους με δυνατότητα διαδρασης, μέρη ξεκούρασης, δημοσιους αθλητικους χωρους και πράσινους πνεύμονες τότε θα έχουν καθορίσει την άσχημη τύχη της παραλιακής μας για τα επομενα 30 χρονια!

Εύχομαι να έχουν επίγνωση του βάρους των αποφάσεων και των επιλογων τους..

Υ.Γ1: Προβληματισμός 1ος! Κακος ο προεκλογικός χρονος που ξεκινησαν τα εργα. Ειναι μια τοσο παλαιοκομματικη πρακτικη που ξενερωνει τον συγχρονο, σκεφτομενο πολίτη και τον κάνει ακομα πιο επικριτικό!
Υ.Γ2: Προβληματισμός 2ος! Η μη δημοσίευση ενός πλήρους συνολικού πλάνου της ανάπλασης! Λείπει μία οπτικοποιημενη και αναλυτική περιγραφή του σχεδίου ανάπλασης. Αντ’ αυτού βλέπουμε αποσπασματικές δράσεις ασύνδετες μεταξύ τους. Αποφάσεις που αλλάζουν πολλές φορές μέσα σε λίγους μήνες. Αυτα απογοητευουν τους πολίτες και τους κάνουν επιφυλακτικούς για το κατά πόσο έγινε ένας μεθοδικός, σοβαρός σχεδιασμός.
Υ.Γ3: Προβληματισμός 3ος! Καμία δημόσια διαβούλευση! Έστω με τον υπερδραστήριο σύλλογο Αρχιτεκτονων της πολης μας. Αποτελειται απο νεους, ενθουσιώδεις και ικανοτατους νεους ανθρώπους με υπεροχες ιδέες. Αρχιτεκτονες και μηχανικους που λατρεύουν την πολη μας αλλα και τη δουλεια τους! Θα εδιναν υπεροχες ιδεες, λύσεις και προοπτικες στον σχεδιασμο και στην αλλαγη της παραλιακης μας με την ψυχη τους!

Προηγούμενο άρθροΟ Μαρίνος Ουζουνίδης υποψήφιος με την “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση”
Επόμενο άρθροΕθνικός Αλεξανδρούπολης – Φοίνικας Σύρου 3-2