Την ψηφιακή του πλατφόρμα https://eservices.cityofathens.gr/  με συνολικά 27 ηλεκτρονικές εφαρμογές εξυπηρέτησης των πολιτών, παραχωρεί εντελώς δωρεάν ο Δήμος Αθηναίων στους 5 δήμους του Έβρου, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Σαμοθράκης, προκειμένου να την χρησιμιποιήσουν άμεσα και οι δικοί τους δημότες.

Μάλιστα θα ξεκινήσει δοκιμαστικά τις επόμενες ημέρες η εφαρμογή από τον δήμο Ορεστιάδας και θα ακολουθήσουν αμέσως μετά και οι άλλοι τέσσερις δήμοι του νομού μας. Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αποφάσισε, σε συνεργασία με την αναπτυξιακή του εταιρεία ΔΑΕΜ Α.Ε, να δώσει την δυνατότητα σε κάθε έναν από τους Δήμους της χώρας να αξιοποιήσει την ψηφιακή του πλατφόρμα δωρεάν για όλη την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να διευκολυνθούν χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα για ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών. Ήδη μάλιστα πάνω από 80 Δήμοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία και το επόμενο χρονικό διάστημα να παρέχουν στους δημότες τους πλήθος ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Με παρέμβαση Νίκου Βαφειάδη ξεκινάει η εφαρμογή από τους δήμους του Έβρου

Καταλυτικό ρόλο να ξεκινήσει η παραχώρηση από τους 5 δήμους του Έβρου, έπαιξε ο συντοπίτης μας πρώην Αντιδήμαρχος και τώρα Πρόεδρος της Εταιρείας Πληροφορικής του δήμου Αθνναίων Νίκος Βαφειάδης, με προτροπή του οποίου στον κ.Μπακογιάννη, υπήρξε η συγκεκριμένη, πολύ θετική εξέλιξη. Έτσι σε λίγες ημέρες οι δημότες των πέντε δήμων του νομού, μπαίνοντας στη συγκεκριμένη εφαρμογή 

(https://eservices.cityofathens.gr/),

θα μπορούν να συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς αναμονή σε ουρές και χαμένες ώρες από τη ζωή τους, δημιουργεί την υποχρέωση στην δημοτική αρχή να κάνει ακόμα περισσότερα για να διευκολύνει την καθημερινότητα τους.

Οι συνολικά ηλεκτρονικές υπηρεσίες που οι πολίτες μπορούν πλέον να αιτηθούν είναι:

⇒ Διόρθωση τόπου γέννησης

⇒ Άνοιγμα οικογενειακής μερίδας άγαμης μητέρας

⇒ Δήλωση διεύθυνσης κατοικίας για εκλογικούς καταλόγους

⇒ Μεταδημότευση άγαμου ενήλικα στα δημοτολόγια του Δήμου Αθηναίων

⇒ Εγγραφή τέκνων στο Δήμο Αθηναίων λόγω αναγνώρισης

⇒ Διόρθωση κύριου ονόματος

⇒ Προσθήκη κύριου ονόματος

⇒ Εγγραφή στο δημοτολόγιο όσων αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια  

⇒ Καταχώρηση λύσης γάμου ή συμφώνου συμβίωσης

⇒ Άνοιγμα οικογενειακής μερίδας μετά από απόκτηση τέκνου εντός συμφώνου συμβίωσης

⇒ Μεταδημότευση διαζευγμένων ή εν χηρεία συζύγων σε δήμο ή κοινότητα εκτός του τόπου καταγωγής τους

⇒ Μεταδημότευση συζύγων όταν ο ένας είναι δημότης του Δήμου Αθηναίων

⇒ Μεταδημότευση συζύγων και τέκνων όταν όλα τα μέλη της οικογένειας είναι γραμμένα στον ίδιο δήμο

Με χρήση των κωδικών taxisnet και με λίγα «κλικ» στον υπολογιστή τους οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτηση που επιθυμούν και να ενημερωθούν με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του ψηφιακού τους αποθετηρίου όταν το αίτημα τους επεξεργαστεί και ολοκληρωθεί από την αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου.

ΠΗΓΗ www.evros-news.gr

Προηγούμενο άρθροΕξέγερση ανήλικων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Φυλακίου Ορεστιάδας
Επόμενο άρθροΑνοιχτή Επιστολή Ν. Γκαρά σε Βρούτση και Βορίδη για την έλλειψη πλαισίου εργατών γης και προβλήματα αγροτών