Ο Δήμος Σαμοθράκης την Τρίτη στις 19 Ιουνίου, θα υποδεχθεί την Υπερσύγχρονη Κινητή Μονάδα και τους ιατρούς του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, δίνοντας τη δυνατότητα στους κάτοικους της να πραγματοποιήσουν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις εντελώς δωρεάν.

Η Κινητή Μονάδα και οι ιατροί του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών θα βρίσκονται στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο, από την Τρίτη 19 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 23 Ιουνίου. Οι κάτοικοι της Σαμοθράκης θα μπορούν να επισκέπτονται τη Μονάδα, από τις 07:30 έως τις 13:30 και από τις 17:00 έως τις 19:00, για να πραγματοποιήσουν δωρεάν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου που περιλαμβάνει: εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακος, καρδιολογική εξέταση, καρδιογράφημα, υπερηχογράφημα καρδιάς, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, σπιρομέτρηση, ακοόγραμμα και οφθαλμολογικό έλεγχο.

Παράλληλα, θα δίνεται δυνατότητα δωρεάν προληπτικού ελέγχου στα παιδιά από Παιδίατρο, Παιδο ΩΡΛ και Παιδο Οφθαλμίατρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη μοναδική, πανελλαδικά, αδειοδοτημένη και πιστοποιημένη Κινητή Ιατρική Μονάδα, στην οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί το σύνολο των εξετάσεων προληπτικού ελέγχου.

Επίσης, ο Δήμος Σαμοθράκης την Τρίτη 19 Ιουνίου στη 13:00 θα πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση, προς τιμήν του Δρ. Γεώργιου Β. Αποστολόπουλου, Προέδρου Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δρ. Αποστολόπουλος θα ανακοινώσει την ένταξη του Δήμου Σαμοθράκης στο Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας του Ομίλου, τα προνόμια της οποίας θα απολαμβάνουν, όλα τα παιδιά του νησιού, κάνοντας χρήση της προσωπικής κάρτας Ιατρικής Υιοθεσίας, η οποία θα διανεμηθεί σε όλα τα παιδιά μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επεκτείνει τις παρακάτω παροχές που αφορούν όλους τους μονίμους κατοίκους του νησιού:

Δωρεάν, πλήρη νοσοκομειακή περίθαλψη, καθώς και εξωνοσοκομειακή παροχή υπηρεσιών όλων των παιδιών και εφήβων, που έχουν ανάγκη νοσοκομειακής φροντίδας, μέχρι τη συμπλήρωση της ηλικίας των 14 χρόνων, στην Παιδιατρική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Δωρεάν παροχή τοκετού στη Μαιευτική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης για όλες τις επιτόκους των χωριών.

Δωρεάν ιατρικές επισκέψεις σε ιατρούς των εξωτερικών ιατρείων του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, για όλους τους ενήλικες, στις ακόλουθες ειδικότητες: Παθολόγος, Καρδιολόγος, Ορθοπεδικός, Γενικός Χειρουργός, Νεφρολόγος, Πνευμονολόγος, ΩΡΛ, Νευρολόγος, Οφθαλμίατρος, Ουρολόγος, Δευτέρα – Παρασκευή με τηλεφωνικό ραντεβού.

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, με την ποιότητα και την αξιοπιστία που εγγυάται ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ.

Δωρεάν νοσηλεία για επείγοντα περιστατικά ενηλίκων, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, με μόνη τη χρήση του κύριου ασφαλιστικού φορέα (ΕΟΠΥΥ, ΟΓΑ κλπ).

Ο δήμος Σαμοθράκης στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή για τον τόπο και καλεί να μη λείψει κανείς από τους κατοίκους.

ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΕΣ 08.00-15.00
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2551098097

Προηγούμενο άρθροΜε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 2ος αγώνας δρόμου περιπέτειας σε ορεινό έδαφος «ΚΙΡΚΗ TRAIL» , στην Κίρκη Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΚώστας Μαυρίδης: “Αν ο Δήμαρχος είδε τον εαυτό του σαν ημίθεο… σαν μεγάλος, ο κ. Λαμπάκης δεν πήρε πότε επάνω του ευθύνη”