Το είπε και το έκανε η εταιρεία Μάρμαρα Παυλίδης ΑΕ. Αξιέπαινη δωρεά στο Νοσοκομείο της Δράμας.

Υλοποιήθηκαν στο ακέραιο όσα είχε ανακοινώσει στα “Χ” στα μέσα Απριλίου η εταιρεία Μάρμαρα Παυλίδης ΑΕ. Η δωρεά των πέντε επιπλέον υπερσύγχρονων κλινών ΜΕΘ, αξίας 250.000 ευρώ, στο Νοσοκομείο της Δράμας ολοκληρώθηκε με την παραλαβή και εγκατάστασή τους τις προηγούμενες ημέρες.

Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Δράμας διαθέτει πλέον 12 κλίνες, από 7 που είχε πριν και έτσι καλύπτει τα ευρωπαϊκά στάνταρ για πληθυσμό μέχρι 100.000 κατοίκους. Η κα Ηλιάνα Ματσούκη, υπεύθυνη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα Γρανίτες είχε δηλώσει στα “Χ” τον Απρίλιο ότι αποφασίστηκε να προχωρήσει μια ζωτικής σημασίας κίνηση για την ενίσχυση του Νοσοκομείου της Δράμας, που περιλαμβάνει πέντε πλήρως εξοπλισμένες ηλεκτρικές κλίνες ΜΕΘ συνοδευόμενες με αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας εντατικής θεραπείας ΜΕΘ. «Με τον τρόπο αυτό εξοπλίζεται το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας όχι μόνο για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης κατά του covid-19, αλλά για τις ανάγκες της επόμενης μέρας» είχε επισημάνει η κα Ματσούκη.

Η εταιρεία Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα Γρανίτες αξιολογώντας την περίσταση και με σκοπό να ενισχύσει τις ανάγκες του Νοσοκομείου της Δράμας ήρθε σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας και ενημερώθηκε για τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Η δωρεά αφορά όχι μόνο τις πέντε εξοπλισμένες κλίνες αλλά και τους πέντε τροχήλατους, αναπνευστήρες πύργους, οι οποίοι μπορούν να μεταφερθούν και σε κάποιο άλλο νοσοκομείο αν χρειασθεί. Δεν πρόκειται για τους απλούς αναπνευστήρες που έχουν οι κλίνες. Οι αναπνευστήρες αυτοί υποστηρίζουν ανθρώπους και κατά την διακομιδή τους είχε διευκρινίσει η κα Ματσούκη εξηγώντας ότι: «Η κίνηση της εταιρείας πιστεύουμε ότι θα ενισχύσει την λειτουργία του νοσοκομείου. Όπως μας είπε και η Διοικήτρια, το νοσοκομείο δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει πολλά περιστατικά. Είναι όμως σημαντικό ότι θα ενισχυθεί το νοσοκομείο και για την επόμενη ημέρα και όχι μόνο για την αντιμετώπιση του covid-19. Αυτό ήταν μόνο το έναυσμα για τη δωρεά. Η προμήθεια του εξοπλισμού θα γίνει από το εξωτερικό και εκτιμούμε ότι θα παραδοθούν σε περίπου 120 ημέρες».

Το σκεπτικό της πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της ΜΕΘ του νοσοκομείου

Η εταιρεία Μάρμαρα Παυλίδης ΑΕ σχετικά με το σκεπτικό της πρωτοβουλίας της είχε κάνει γνωστό ότι: «Αναλογιζόμενη την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και παγκοσμίως, τον καθημερινό αγώνα που καταβάλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας ενάντια στον covid-19, καθώς και τις επιτακτικές ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), επιθυμεί να σταθεί έμπρακτα και ουσιαστικά αρωγός στην κοινή αυτή προσπάθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για το συλλογικό συμφέρον.Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς, η εταιρεία όντας αισιόδοξη και πεπεισμένη ότι σύντομα θα βρεθεί λύση στην πρωτοφανή αυτή δοκιμασία, την οποία βιώνει η χώρα μας αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα και παραμένοντας διαχρονικά δίπλα στις πρωταρχικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αναλαμβάνει να υποστηρίξει τη δυναμικότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, όπου διατηρεί την έδρα της».

Η ικανοποίηση της διοίκησης του Νοσοκομείου Δράμας

Σε ανακοίνωσή της το Σάββατο, η διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την κοινωνική της ευαισθησία και προσφορά, προς την εταιρία Μάρμαρα Παυλίδης ΑΕ διευκρινίζοντας: «Ήρθαν και εγκαταστάθηκαν (οι πέντε κλίνες ΜΕΘ), εκπαιδεύτηκαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές της ΜΕΘ και πήραμε την εντολή από την 4ηΥΠΕ για την ανάπτυξή τους ώστε οι 7 κλίνες που υπήρχαν, να γίνουν 12.

Το Υπουργείο Υγείας μας έστειλε 5 monitors με την κονσόλα παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και τάχιστα (σε μόλις 2 μέρες) έγινε η πλήρης εγκατάσταση όλου του συγκροτήματος. Ταυτόχρονα έγινε και η εκπαίδευση του προσωπικού.

Έτσι από σήμερα 12 κλίνες ΜΕΘ είναι στην υπηρεσία των Δραμινών.

Με αυτή την αύξηση (+71%) έχουμε τώρα το Ευρωπαϊκό στάνταρτ που είναι 12 κλίνες ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους.
Ευχαριστούμε το Υπουργείο Υγείας, τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκη Δημήτριο, την υπεύθυνη του ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδας κα Τζίνα Λεπτοκαρίδου -Λακασά, τον άοκνο συμπαραστάτη μας και αρωγό του νοσοκομείου Δράμας κ. Μπλούχο Κωνσταντίνο, τους γιατρούς και νοσηλευτές της ΜΕΘ, τους υπεύθυνους γιατρούς και νοσηλευτές του αναισθησιολογικού τμήματος και των χειρουργείων για την παραχώρηση του χώρου ανάνηψης όπου αναπτύχθηκαν οι νέες κλίνες και την μετακόμισή τμημάτων σε άλλους χώρους, την Τεχνική Υπηρεσία, και τα Τμήματα Βιοϊατρικής, Πληροφορικής, Προμηθειών και Ιματισμού-Καθαριότητας για τις άμεσες και συγκροτημένες ενέργειές τους.

Τα θεαματικά αποτελέσματα καθορίζουν την αξία της ομαδικής εργασίας».

Οι υπόλοιπες ενέργειες θωράκισης του Νοσοκομείου της Δράμας με φόντο την πανδημία
Όπως έκανε γνωστό η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας κα Καρατζόγλου, υλοποιήθηκαν και άλλες ενέργειες το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να υπάρξει θωράκιση του νοσοκομείου με στόχο την προστασία των πολιτών.
Η ίδια ανέφερε ότι: «Στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας καταφέραμε συντομότατα, έγκαιρα και με ασφάλεια:

-να θωρακίσουμε το νοσοκομείο σε Μέσα Ατομικής Προστασίας

-να ελέγξουμε τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού με εκατοντάδες rapid tests στο προσωπικό και σε ασθενείς

-να δημιουργήσουμε 36 κλίνες covid-19 για ύποπτα περιστατικά και 27 κλίνες για επιβεβαιωμένα θετικά νοσηλευόμενα

-μερικές μόνο μέρες αργότερα και λόγω ραγδαία αυξανόμενων θετικών κρουσμάτων, να αυξήσουμε σε 56 τις κλίνες νοσηλείας covid-19 (ενηλίκων, παιδιών, εγκύων και λεχωίδων) και έτσι να νοσηλεύονται με ασφάλεια οι συμπολίτες μας

-να αναπτύξουμε τις κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας από 7 που ήταν, σε 12

-να διαχειριστούμε τη μαζική προσέλευση εκατοντάδων ύποπτων κρουσμάτων και θετικών επιβεβαιωμένων από ελέγχους εκτός νοσοκομείου, στην Κεντρική Είσοδο και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

-να διατηρήσουμε παράλληλα σε πολύ μεγάλο ποσοστό τη δυναμικότητα του νοσοκομείου σε όλες τις κλινικές και τα τμήματα και όλα αυτά με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του προσωπικού και την καθοριστική υπερπροσπάθεια του Παθολογικού Τομέα.

Δυστυχώς χρειάστηκε να γίνουν όλα αυτά.

Δράσαμε όμως συλλογικά και με τάξη για την προστασία των συμπολιτών μας.

Ευχαριστούμε τους εργαζομένους όλων των τμημάτων (Ιατρικό, Παραϊατρικό, Νοσηλευτικό, Τεχνικό και Διοικητικό) για τις ταχύτατες αποφάσεις, ενέργειες και παρεμβάσεις τους καθώς και τους Διευθυντές Κλινικών για τη συναίνεση και συνεργασία τους στις συμπτύξεις κλινικών, για την -αντίστοιχη- ανάπτυξη άλλων κρισιμότερων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Ευχαριστούμε το Υπουργείο Υγείας, τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκη Δημήτρη, την Υπεύθυνη ΕΚΕΠΥ Β. Ελλάδας κα Λεπτοκαρίδου-Λακασά Τζίνα για την ενίσχυση του νοσοκομείου σε ανθρώπινο δυναμικό, την ενίσχυση του εξοπλισμού και τη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα».

ΠΗΓΗ www.xronikadramas.gr

Προηγούμενο άρθροΟικονομικό Επιμελητήριο Θράκης: Το κλείσιμο τραπεζών στον βόρειο Έβρο θα οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό
Επόμενο άρθροΣάκης Αντωνίου: “5 κρούσματα κορωνοϊού σε υπαλλήλους του Δήμου Αρριανών”