Δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η αποστολή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο τουρνουά πονγκ πονγκ της Καβάλας, με τους Κίμωνα Μήτκα και Θεοδώρα Βασιλειάδου.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Εθνικού:

«Άλλο ένα τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης έλαβε τέλος στην πόλη της Καβάλας αυτή τη φορά με την ομάδα του Εθνικού να κλέβει την παράσταση για άλλη μια φορά. Δύο πολύ σημαντικά μετάλλια ήταν ο απολογισμός των αθλητών του Εθνικού, δύο μετάλλια χάλκινα σε δύο εξαιρετικά δύσκολες κατηγορίες . – Το πρώτο μετάλλιο για την ομάδα του Εθνικού ήρθε από τον 11 χρόνο Μήτκα Κίμωνα στην κατηγορία των παμπαίδων. Ο μικρός Κίμωνας ήταν σταθερός σε όλα τα παιχνίδια του απέδωσε σπουδαίο πινγκ-πονγκ και κατέλαβε το πολυπόθητο μετάλλιο. Αρχικά πέρασε του ομίλους σαν πρώτος συνέχισε με σταθερή απόδοση έκαμψε όλους τους αντιπάλους και έφτασε στην τετράδα. Στον ημιτελικό αν και είχε συνεχείς λύσεις στα χτυπήματα του αντιπάλου του κάποιες στιγμές ατυχίας του στέρησαν την είσοδο του στον μεγάλο τελικό ενώ λίγα λεπτά αργότερα κέρδισε στον μικρό τελικό. Τρομερή επιτυχία για τον σύλλογο και για τον Κίμωνα αν σκεφτεί κανείς πως είναι ο πιο μικρός αθλητής του βάθρου και έχει άλλο ένα χρόνο στην ίδια κατηγορία των παμπαίδων. Στην ίδια κατηγορία μέσα στην οχτάδα ήταν ο εξαιρετικός Μύρος Νικηφόρος 6ος , καθώς και ο εκπληκτικός αριστερόχειρας του Εθνικού Καραγιάννης Γρηγόρης 13ος, , ο Παπαδανιήλ Απόστολος 16ος, Σωτηράκης Θεόδωρος 17ος και Γκογκάκης Πρόδρομος 18ος.

– Το δεύτερο μετάλλιο του Εθνικού πήρε η Θεοδώρα Βασιλειάδου που άνοιξε λογαριασμό και στην κατηγορία των κορασίδων. Η Θεοδώρα αν και πέρασε δεύτερη από τον όμιλο κατάφερε να νικήσει μετά όλα τα παιχνίδια και να φτάσει στην πηγή των μεταλλίων. Μπήκε στην 8αδα και μετά ακολούθησε ένα ματς για γερά νεύρα με την αθλήτρια Λαδάκη των Χανίων. Η Θεοδώρα ρίσκαρε σε πολλά σημεία και μετά από πολλές ανατροπές και ένα ματς να λήγει στην παράταση ήρθε η κατάκτηση του μεταλλίου. Η 4αδα αποτελούνταν από δυνατές αθλήτριες ανάμεσα τους και μια πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γερασιμάτου . Η Θεοδώρα έχασε στις λεπτομέρειες την είσοδο στον τελικό με 3-2, ενώ στον μικρό τελικό κέρδισε και πάλι με 3-2. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν και αυτή η μικρότερη αθλήτρια του βάθρου.

Στην κατηγορία των νεανίδων η Κοζάρη λίγο ήθελε να γευτεί τη χαρά ενός ακόμα μεταλλίου. Αν και στον όμιλο της υπήρχε η πρωταθλήτρια νεανίδων η 16χρονη Ηρώ δεν φοβήθηκε στιγμή και με εκπληκτικό πινγκ πονγκ δυσκόλεψε την αντίπαλο της λίγο ήθελε να πετύχει την τρομερή νίκη , κάτι που τελικά δεν έγινε και το παιχνίδι έληξε 3-2. Στο καθοριστικό αγώνα για το μετάλλιο η Κοζάρη ήταν εκπληκτική πάλεψε αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε, ενώ συνέχισε με νίκη και τερμάτισε στην εξαιρετική 5η θέση.

Όσο αναφορά τους παίδες ο Καραφύλλης απέδειξε για άλλη μια φορά την σπουδαιότητα και έδειξε πως μπορεί να κάνει τη ζημιά σε οποιοδήποτε αθλητή της κατηγορίας του. Σημείωσε αρκετά νικηφόρα αποτελέσματα και με τις κοφτερές του άμυνες τερμάτισε στην προνομιούχα 11η θέση στη δυσκολότερη κατηγορία των παίδων. Το ίδιο και ο Πιπιλικάκης σταθερός απ’ την αρχή κερδίζοντας αρκετά ματς τερματίσε στην 14 θέση, επίσης με τις εμφανίσεις ξεχώρισαν και οι Μπανταλίδης Αλέξανδρος 23ος, Μπανταλίδης Χρήστος 28ος, Κυραδενίδης Παναγιώτης 39ος, Αγαθαγγέλου Νίκος 41ος και Σμυθιάς Μαρίνος 44ος.

Στις Παγκορασίδες η συμμετοχή της Τρυπή Κομνηνής την έφερε στην 12η θέση.

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκαναν οι πρωτοεμφανιζόμενοι στην κατηγορία mini Παμπαίδων Δελάκης Μάριος που κατατάχθηκε 6ος, ο Ζειμπέκης Μανώλης 7ος, ο Μπατζής Δημήτρης 8ος και ο Σωτηρόπουλος Σωτήρης 11ος.

Οι προπονητές Νικολακάκης Ανδρέας και Δεληγιάννη Δάφνη έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από τις υπερπροσπάθειες των αθλητών. Την αποστολή ακολούθησαν διοίκηση και γονείς των παιδιών τους οποίους ευχαριστούμε για την στήριξή τους αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά καθώς και στους βοηθούς Τελόπουλο Παύλο και Μούρου Παναγιώτα που στήριξαν την ομάδα με τις γνώσεις στο κοουτσάρισμα.

Να σημειώσουμε ότι η ομάδα του Εθνικού «κατέβηκε» με 20 αθλητές και αθλήτριες, ρεκόρ για επαρχιακό σύλλογο, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τις ομάδες και την ομοσπονδία». 

IMG_2745

Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Προηγούμενο άρθροΑναβάλλεται για τις 31 Οκτωβρίου η πρεμιέρα της Volleyleague
Επόμενο άρθροΟ Αρχιμ. Απόστολος Καβαλιώτης επίτιμος δημότης Θάσου